Νταβούτογλου λάβρος κατά Ισραήλ για τη Γάζα. «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε σήμερα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
«Οι επιθέσεις αυτές, σε μια Γάζα που έχει ήδη μετατραπεί σε φυλακή, είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που στοχεύει τον πληθυσμό» της περιοχής, φέρεται να είπε ο Νταβούτογλου μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Τζιμπουτί.
«Δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε ότι η ειρήνη θα έρθει στη Μέση Ανατολή με σφαγές και επιθέσεις», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός, σημειώνοντας ότι συνομίλησε με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον για τα μέσα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί η ένταση στην περιοχή.
Η Τουρκία, πρώην στενή σύμμαχος του Ισραήλ, διατηρεί ψυχρές σχέσεις με τη χώρα αυτή αφότου Ισραηλινοί κομάντο σκότωσαν εννέα Τούρκους οι οποίοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, τον Μάιο του 2010, με ένα πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους.
Συνολικά 16 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν και άλλοι 150 τραυματίστηκαν από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, το απόγευμα της Τετάρτης. Μεταξύ αυτών ήταν και ένας δάσκαλος αραβικών, ο Μαρουάν Άμπου Ελ Κούσμαν, ο οποίος δίδασκε σε ένα σχολείο του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών από τη Νέα Υόρκη.