Ντοκουμέντο λογοκρισίας από Ερντογάν που οι καναλάρχες αποκαλούν …αφέντη! ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτο ηχητικό ντοκουμέντο με τον Ερντογάν να παρεμβαίνει σε τηλεοπτικό κανάλι για είδηση που αφορούσε στον Μπαχτσελί. Ο Ερντογάν απαιτεί να αφαιρεθεί η είδηση και το στέλεχος του καναλιού δουλικά τον αποκαλεί συνεχώς αφέντη!

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜHP Γιουσούφ Χαλάτσογλου ανέβηκε στο βήμα της βουλής και έβαλε να ακουστεί μια συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Ερντογάν με τον αντιπρόεδρο του τηλεοπτικού καναλιού Habertürk. Το ηχητικό και οι συνομιλίες έχουν μεταφραστεί από τα tourkikanea.gr.
Στην συνομιλία φαίνεται πως την ώρα που στην γενική συνέλευση της Βουλής συζητούνταν το νομοσχέδιο-πακέτο, εντός του οποίου εμπεριέχονταν και οι απαγορεύσεις για το διαδίκτυο, ο Ερντογάν ευρισκόμενος στο Μαρόκο πήρε ο ίδιος προσωπικά τηλέφωνο τον Φατίχ Σαράτς-μέλος της διοίκησης του Habertürk. Στο ηχητικό ακούγεται ο Ερντογάν να ζητά με έντονο τρόπο να σταματήσει η μετάδοση της είδησης σχετικά με τον πρόεδρο του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Η συνομιλία που έβαλε ο Χαλάτσογλου να ακουστεί από το κινητό του, καταγράφηκε στα πρακτικά της βουλής .

Η συνομιλία:

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ευρισκόμενος στις 4 Ιουνίου για επίσκεψη στο Μαρόκο, άκουσε την έκκληση που έκανε ο Μπαχτσελί προς τον Γκιούλ να παρέμβει σχετικά με τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί. Τηλεφώνησε στο Habertürk και ανέφερε τα εξής :
ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Αυτοί είναι κουμάσια και οι άλλοι άλλα κουμάσια. Ψάξε τους έναν-έναν και μίλα τους. Φατίχ πρόσεξε εγώ αυτή τη στιγμή δηλαδή…
ΣΑΡΑΤΣ : Ορίστε πρωθυπουργέ μου.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Τηλεόραση βλέπω εδώ στο Μαρόκο.
ΣΑΡΑΤΣ : Μάλιστα αφέντη μου.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Αυτή τη στιγμή όλη η ομιλία του Μπαχτσελί περνά σαν ταινία κάτω στην οθόνη.
ΣΑΡΑΤΣ : Αντιληπτόν αφέντη μου τώρα…Εντάξει.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Και συνέχει σε αυτή την ταινία μιλά για το πρώτο καθήκον του προέδρου της Δημοκρατίας εεεε που δεν είναι να κάνει συναντήσεις αλλά να βελτιώσει αυτή την κατάσταση.
ΣΑΡΑΤΣ : Αντιληπτόν αφέντη μου.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Καθήκον είναι κάνοντας συναντήσεις να κάνει βήματα που θα φέρουν γαλήνη στην χώρα.
ΣΑΡΑΤΣ : Μάλιστα αφέντη μου
ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Συνεχώς προβάλλονται οι δηλώσεις του Μπαχτσελί
ΣΑΡΑΤΣ : Εντάξει αφέντη μου κατάλαβα, τώρα αμέσως.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Κατάλαβες λες, αλλά να τι γίνεται, συνεχίζουν αυτά, μα τι ανάγκη υπάρχει για αυτά ;
ΣΑΡΑΤΣ : Εεεε έγινε η εντολή σας εκτελείται αφέντη μου, αντιληπτόν αυτή τη στιγμή.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Αμέσως να πράξετε πρέπει.
ΣΑΡΑΤΣ : Τώρα το κάνω, τώρα το κάνω αφέντη μου.
Ο Σαράτς μεταφέρει την εντολή στον Αμπντουλλάχ Κιλίτς :
ΑΜΠΝΤΟΥΛΛΑΧ : Παρακαλώ
ΣΑΡΑΤΣ : Φίλε Αμπντουλλάχ είναι πολύ επείγον, βγάλε αυτή την είδηση για τον Μπαχτσελί και τους υπότιτλους επίσης, σε παρακαλώ.
ΑΜΠΝΤΟΥΛΛΑΧ : Έγινε τα βγάλαμε κύριε.

Διαβάστε ακόμη:

Νέες σοκαριστικές συνομιλίες Ερντογάν! Ζητά «ρουσφέτι» για βίλες!