Ο Ακάρ επανέλαβε και στη Σύνοδο του Μονάχου το φιρμάνι για τη Συρία

Ο Χολουσί Ακάρ επανέλαβε και στη Σύνοδο του Μονάχου το φιρμάνι για τη Συρία. Ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακαρ δήλωσε πως αν δημιουργηθεί μία ασφαλής περιοχή στην Συρία, εκεί θα πρέπει να υπάρχει μόνο η Τουρκία.

Ο Ακάρ μετέχοντας στην σύνοδο ασφαλείας του Μονάχου μιλώντας σχετικά με την με τον αγώνα ενάντια στην ISIS, δήλωσε τα εξής : ¨Το κενό που θα σχηματιστεί μετά από την απόσυρση των ΗΠΑ από την Συρία δεν θα πρέπει να γίνει μία ασφαλής περιοχή για τους τρομοκράτες”. Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας : PΚΚ, PYD και YPG είναι τα ίδια. για αυτό τον λόγο η απομάκρυνση της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG από την περιοχή εκεί, είναι το πιο σοβαρό θέμα ασφάλειας των συνόρων μας και του λαού μας, Στην ασφαλή περιοχή εκεί πέρα, πρέπει να υπάρχει μόνο η Τουρκία¨.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή θέλει στην περιοχή στα βορειοανατολικά της Συρίας που ελέγχεται από την από τις ΗΠΑ, να στήσει εκεί μία ασφαλή περιοχή και να απομακρύνει από εκεί το YPG που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Aλλά το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πριν από τη σύνοδο του Σότσι είχε δηλώσει πως η δημιουργία από την Άγκυρα εντός των συνόρων της Συρίας μιας ασφαλούς περιοχής, θα χρειαστεί την έγκριση του Άσαντ. Η Ρωσία κατά διάρκεια της συνόδου επανέλαβε αυτήν την άποψη.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ