Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας ζητά από την «διπρόσωπη» Τουρκία να συμπαραταχθεί ενατίον του ISIL

Στην Άγκυρα βρίσκεται από το πρωί σήμερα ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κ. Chuck Hagel, όπου πραγματοποιεί επαφές για την από κοινού αντιμετώπιση των ακραίων ισλαμιστών -τζιχαντιστών της οργάνωσης <<Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε>> ISIL (ISID) στο Ιράκ και στην Συρία.

O Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συναντήθηκε το πρωί με τον Αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Νecdet Ozel στο Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου , και ακολούθως με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Erdogan, ενώ αναμένεται συνάντηση και με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Davutoglu. H επίσκεψη Hagel έρχεται την κρίσιμη στιγμή, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Obama πρόκειται να ανακοινώσει τη στρατηγική της Ουάσιγκτον εναντίον της ISIL στις 10 Σεπτέμβρη, με την οποία θα καλεί Σουνιτικές χώρες, μεταξύ των οποίων την Τουρκία την Ιορδανία και την Σαουδική Αραβία,, να συμμετάσχουν στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να ανακόψει τη δράση των τζιχαντιστών .
 Ο κ. Hagel αναμένεται να επαναλάβει έκκληση του Ομπάμα στους Τούρκους αξιωματούχους και να συζητήσουν τρόπους για την εμβάθυνση της συνεργασίας.

Επιφυλακτική-διπρόσωπη

Η Τουρκία -παρά τα λόγια - εμφανίζεται στην πράξη  επιφυλακτική για συγκεκριμένη στρατιωτική δράση, εκτιμούν αναλυτές, διοτι – λένε-  έχει το πρόβλημα των 39 ομήρων που βρίσκονται στα χέρια του ISIL.Βεβαίως και η εμμονή της Άγκυρας να βρεθεί τρόπος να μπουν οι ΗΠΑ στην  Συρία – έστω και για να χτυπήσουν την ISIL (ISID) - την κάνει να έχει  διπρόσωπη τακτική, λένε αναλυτές.

Διαβάστε ακόμη:

Το Ισλαμικό Κράτος βγάζει εκατομμύρια διακινώντας αρχαιότητες μέσω Τουρκίας!


Άγκυρα: Τα όπλα στο Ιράκ καταλήγουν στο PKK;

Ο ελληνικός «ρόλος κλειδί» για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς κατά τζιχαντιστών