Ο Ερντογάν ακύρωσε το διαβατήριο του Γκιουλέν και είναι έτοιμος να ζητήσει έκδοσή του

Στ΄ άκρα πλέον η σύγκρουση Ερντογάν-Γκιουλέν.

Ο Ερντογάν ακύρωσε το διαβατήριο του Γκιουλέν και είναι έτοιμος να ζητήσει έκδοσή του

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στ΄ άκρα πλέον η σύγκρουση Ερντογάν-Γκιουλέν. Οι τουρκικές αρχές ακύρωσαν το διαβατήριο του Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αιτία οι φόβοι του καθεστώτος Ερντογάν-Νταβούτογλου πως ο Γκιουλέν θέλει να δημιουργήσει μια “παράλληλη δομή κράτους” στην Τουρκία. Σ΄ αυτόν “χρέωσαν” και τις αποκαλύψεις περί διαφθοράς που έφθασαν μέχρι την οικογένεια Ερντογάν.

Επισήμως η Άγκυρα ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι ακυρώνει το διαβατήριο γιατί εκδόθηκε με “ανακριβή δήλωση”. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκιουλέν ζει μόνιμα στις ΗΠΑ από το 1999.

Όλα δείχνουν ότι οι Ερντογάν-Νταβούτογλου θα προχωρήσουν ακόμη πιο πέρα και θα ζητήσουν την εκδοση του Γκιουλέν.

Ο ίδιος με άρθρο του στους New York Times κατηγορεί τον Ερντογάν ότι οδηγεί την Τουρκία στον ολοκληρωτισμό.

«Η Τουρκία έφτασε σε ένα σημείο που η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί», γράφει ο Γκιουλέν εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι τουρκοι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα ψηφίσουν “όπως πρέπει”.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ