Ο Ερντογάν ανακοίνωσε νέα μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση Ανατολικά του Ευφράτη

 Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα ξεκινήσουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να καταστήσουμε αυτή την περιοχή βιώσιμη και ειρηνική», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στα βορειοανατολικά της Συρίας τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αυτό το βήμα θα διευκολύνει την πολιτική επίλυση της κρίσης στην περιοχή.

«Έφτασε η ώρα να κάνουμε πραγματικότητα την πρόθεσή μας να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες στα ανατολικά του Ευφράτη, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μια επιχείρηση εκεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν και θέλουμε αποφασιστικά να φέρνουμε την ειρήνη και την ηρεμία στους πολίτες ανατολικά του Ευφράτη, όπως κάναμε και σε άλλες περιοχές της Συρίας «, δήλωσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, το Τουρκικό Εθνικής Συμβούλιο Ασφαλείας δήλωσε ότι η κύρια απειλή για την πολιτική διευθέτηση στη Συρία προέρχεται από τα κουρδικά εδάφη στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης [οι συμμετέχοντες] επεσήμαναν ότι η κύρια απειλή για την πολιτική διευθέτηση στη Συρία προέρχεται από τη [κούρδο] τρομοκρατική οργάνωση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Το γεγονός ότι ορισμένες χώρες δεν αναγνωρίζουν το YPG ως τρομοκρατική οργάνωση βλάπτει την παγκόσμια μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας στη δήλωσή του.

Το συμβούλιο πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και δεν θα επιτρέψει στο YPG να αλλάξει τη δημογραφική δομή της βόρειας Συρίας μέσω αναγκαστικών μεταναστεύσεων.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η παρουσία του YPG κοντά στα σύνορά του απειλεί την εθνική της ασφάλεια. Νωρίτερα φέτος, πραγματοποίησε επίθεση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια συνοριακή πόλη της Αφρίν της Συρίας. Η Άγκυρα ασχολείται επί του παρόντος με μια επιχείρηση για την εξάλειψη των κουρδικών οχυρών στο βόρειο Ιράκ.

Πηγή Sputnik