Ο Ερντογάν είναι ρατσιστής και δεν το κρύβει

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Mε πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Θεός να τον συγχωρήσει» κυκλοφόρησε  η Αρμενική εφημερίδα Agos, αναφερόμενη στην άκρως ρατσιστική δήλωση του Τούρκου  Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν  χθες σε εκπομπή του NTV, ότι στο παρελθόν τον έχουν αποκαλέσει όχι μόνο Γεωργιανό, αλλά και κάτι χειρότερο, Αρμένιο! 
Το νέο ατόπημα του κ. Ερντογάν, συνέπεια και του αλαζονικού και εμμονικού του χαρακτήρα, έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 10ης Αυγούστου, και εναρμονίζεται με την νεο-οθωμανική υπεροψία που χαρακτηρίζει τα μέλη της κυβέρνησής του αλλά και συνολικά του κόμματός του ΑΚΡ, που θέλουν να βλέπουν όλους του άλλους λαούς υποδεέστερους των Τούρκων… Κάποιοι ειδικοί πάντως κάνουν λόγο και για κόμπλεξ…
Η ρατσιστική δήλωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στο κανάλι NTV, στην εκπομπή «Ο λόγος στους υποψηφίους» – και είπε επί λέξει τα εξής: «Για μένα βγήκε κάποιος και είπε ότι είμαι Γεωργιανός. Βγήκε και κάποιος άλλος και είπε κάτι ακόμα πιο αποτρόπαιο. Είπε –μετά συγχωρήσεως– ότι είμαι Αρμένιος. Εγώ είμαι Τούρκος!».

«Δεν στέκουν τα μυαλά του στον τόπο τους>>

 Η φράση  αυτή του υποψήφιου Προέδρου δέχτηκε έντονη κριτική από τους αντιπάλους του αλλά και διάφορες προσωπικότητες στην Τουρκία και στο εξωτερικό- ακολούθησε το προαναφερθέν πρωτοσέλιδο της Αρμενικής εφημερίδας »Agos». Ο βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντιπολιτευόμενου (σοσιαλδημοκρατικό)  κ. Χουρσίτ Γκιουνές δήλωσε ότι θα υποβάλει μήνυση εναντίον τού κ Ερντογάν για παραβίαση άρθρου του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα που απαγορεύει τις διακρίσεις και επιτάσσει ισονομία.Κι αυτό διότι μέσα στην Τουρκία κατοικούν δεκάδες χιλιάδες Αρμένιοι ως ενεργοί πολίτες.«Κοιτάξτε την αναίδεια του ανθρώπου», τόνισε ο βουλευτής. «Βγήκε στο ΝTV και είπε ότι είναι αποτρόπαιο να είναι κανείς Αρμένιος. Κρίμα. Ακόμα και αν αποκαλέσεις από λάθος κάποιον Αρμένιο αυτό δεν είναι επονείδιστη συκοφαντία. Το να το βλέπεις έτσι, είναι καραμπινάτος ρατσισμός! (…). Δεν προλαβαίνει να ακούει κανείς αυτά που βγαίνουν από το στόμα του Ερντογάν. Σε περίπτωση που γίνει αυτός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε η Τουρκία δεν θα έχει εκλέξει απλά έναν τύραννο για Πρόεδρο, θα έχει εκλέξει και έναν ρατσιστή».Ακόμα ο  βουλευτής του CHP κάλεσε τους «Αρμένιους συμπατριώτες να μην στενοχωρηθούν» διότι, όπως είπε, «δεν στέκουν τα μυαλά του στον τόπο τους. Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίσει αυτόν τον ρατσιστή. Χαρακτήρισε επονείδιστη συκοφαντία το να είναι κανείς Αρμένιος. Το όνομα αυτού Ταγίπ Ερντογάν!» Μάλιστα ο  κ. Χουρσίτ Γκιουνές  προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και είπε ότι τον Αρμένιο δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ τον σκότωσε η νοοτροπία εκείνη που << ενσαρκώνεται στο πρόσωπο ενός υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας>>…

Τα ίδια είχε πει και για τους Έλληνες το 2011!

Το ιστολόγιο pontos-news.gr θυμίζει  ότι στις προηγούμενες εκλογές για την εκλογή κυβέρνησης ο κ.  Ερντογάν είχε… παραλάβει και τους Έλληνες. Μιλώντας πάλι NTV στο πρόγραμμα «Προς τις Εκλογές», στις 10 Ιουνίου 2011, είχε πει: «Έχουν γραφτεί βιβλία και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και για μένα, στα οποία μας αποκαλούν Εβραίους, Αρμένιους, ακόμα και–μετά συγχωρήσεως– Ρωμιούς»!

Διαβάστε ακόμη:

Επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Πόλη

Προηγείται ο Ερντογάν με 55% στις δημοσκοπήσεις


«Φωτογραφικό» το ψηφοδέλτιο Ερντογάν