Ο Ερντογάν επιμένει για «τιμωρία» Άσαντ

Διατηρεί επιφυλάξεις ο Τουρκος Πρωθυπουργός κατά πόσο ο πρόεδρος της Συρίας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του σχετικά με το να θέσει το χημικό οπλοστάσιο της χώρας υπό διεθνή έλεγχο. Όπως υποστηρίζει, ο Άσαντ απλώς και μόνο κερδίζει χρόνο προκειμένου να πραγματοποιήσει «νέες σφαγές».Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας στη σύνοδο του TUMSIAD,
 
«Το καθεστώς Άσαντ δεν έχει εκπληρώσει καμία από τις δεσμεύσεις του, κέρδισε χρόνο για νέες σφαγές και αυτό συνεχίζει να κάνει», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ο θάνατος είναι θάνατος. Όποια και να είναι τα όπλα που χρησιμοποιούνται, χημικά είτε συμβατικά, και τα μεν σκοτώνουν και τα δε. Αυτά όλα μπαίνουν στην ίδια κατηγορία και έτσι πρέπει να τα αξιολογούμε. Η Συρία θα πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό που γίνεται. Ο Άσαντ δεν εκπλήρωσε μέχρι σήμερα καμία υπόσχεσή του, απλά κέρδισε χρόνο για περισσότερες σφαγές. Ο Άσαντ συνεχίζει να κερδίζει χρόνο».

Στην   ομιλία του στη Σύνοδο του TUMSIAD, στη Κων/λη,  ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα και όσον αφορά στα τελευταία επεισόδια που σημειώνονται είπε «Σεβόμαστε απεριόριστα τις ελευθερίες εντός του πλαισίου του δικαίου, αλλά στην περίπτωση που γίνεται παρέμβαση στον τομέα ελευθερίας άλλων, εκτός του δικαίου, τότε και εμείς χρησιμοποιούμε, μέχρι τέλους, την αρμοδιότητα που δίνει το δίκαιο σ’ όλες τις δυνάμεις ασφαλείας μας».
 
Ο Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε μία χώρα στην οποία ο λαός της είναι ισχυρός και όχι μία χώρα όπου έχει δίκιο ο ισχυρός, πρόσθεσε «Δε θα σημειώσουν επιτυχία, επουδενί, οι προσπάθειες μίας μικρής μειοψηφίας για να δημιουργηθεί χάος στην Τουρκία. Ο ιδιοκτήτης αυτής της χώρας πλέον είναι το έθνος».
 
Επε ότι συζήτησε,  επί ώρες, με τους συνεργάτες του το νέο πακέτο εκδημοκρατισμού και ευχήθηκε στη συνάντηση που θα έχουν αύριο το βράδυ (Παρασκευή) να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους. Και πρόσθεσε «Στη συνέχεια πιστεύω ότι την προσεχή εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινώσω το πακέτο εκδημοκρατισμού σε συνέντευξη τύπου που θα δώσω».