Ο Ερντογάν και πάλι λάβρος για την ΑΟΖ της Κύπρου

Να εμφανιστεί ως ο δερβέναγας στην Κυπριακή ΑΟΖ, με καμουφλαρισμένο φιρμάνι κατά της αντιπολίτευσης, προσπάθησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο «Σουλτάνος» έριξε τα βέλη του προς την αντιπολίτευση για τη Μεσόγειο τονίζοντας:  «Δεν γνωρίζουν καν τι αγώνες δίνουμε στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Και δεν είναι ενήμεροι, και δεν στηρίζουν τον αγώνα μας, και ενοχλούνται από τα στρατηγικά βήματα που κάνουμε για την προστασία των συμφερόντων μας.»

Και πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας ψάχνουμε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο με δικά μας πλοία. H αντιπολίτευση ακόμη και αυτό επικρίνει. H χώρα μας προβαίνει σε μια τέτοια κρίσιμη κίνηση εναντίον των Ε/Κ και των άλλων δυνάμεων της περιοχής, και η αντιπολίτευση ακόμη κι αυτό προσπαθεί να το εμποδίσει. Μιλούν στη βουλή με την ίδια γλώσσα με τους Ε/Κ, γίνονται εκπρόσωποι και διαλαλούν τις θέσεις των Ε/Κ και γίνονται πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην άγνοια και τη γκάφα και ανάμεσα στη γκάφα και την προδοσία. Όταν χάσετε αυτή τη λεπτή γραμμή, θα βρεθείτε ξαφνικά μέσα στο λάκκο της προδοσίας».