Ο Ερντογάν λέει ότι «η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για εδάφη κανενός»

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Σε μια περίοδο που οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από  Ελληνικές νησίδες έχουν αυξηθεί και συνεχίζονται οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον αέρα και στην θάλασσα στο Αιγαίο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν βρήκε να πει – απευθυνόμενους στους Σύριους, με αφορμή το θέμα του ελικοπτέρου που καταρρίφθηκε στα σύνορα,ότι η χώρα του δεν έχει …βλέψεις σε εδάφη κανενός!
 
Μιλώντας λοιπόν στους εκπροσώπους των ΜΚΟ στη Μαλάτια ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα του συριακού ελικοπτέρου και είπε τα εξής- …με την …μύτη του να μεγαλώνει …συνεχώς α λα Πινόκιο:

 «Κανένας να μην κάνει άσχημες παρομοιώσεις. Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός. Κανένας να μην ανησυχεί. Καταρρίφθηκε το ελικόπτερο και ο αρχηγός του (αντιπολιτευομένου) κόμματος CHP είπε ότι ο ‘’Πρωθυπουργός πήρε φόρα’’. Ένας άνθρωπος μιλάει ποτέ κατά αυτόν τον τρόπο; Θα περάσουν τα σύνορά μας κατά 2 χλμ, θα συνεχίζουν την παραβίαση, παρά τις προειδοποιήσεις και τα τουρκικά Φάντομ θα παρακολουθούν απλά σαν τουρίστες. Εκείνος (ο Άσαντ) σκότωσε 110.000 ανθρώπους. Εκείνοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας».