Ο Ερντογάν …Πινόκιο! Επιμένει στο ψέμμα πως «δεν ξέραμε τι αεροσκάφος καταρρίπταμε»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να καλύπτεται πίσω από το ψέμμα που θέλει την τουρκική αεροπορία να μην ήξερε ότι το αεροσκάφος που κατέρριπταν τα F-16 της ήταν ρωσικό.

«Αν ξέραμε ότι το αεροσκάφος ήταν ρωσικό θα ακολουθούσαμε άλλο τρόπο να το προειδοποιήσουμε και ο χρόνος που θα του δίναμε θα είχε επεκταθεί», είπε. «Μετά τα πρόσφατα περιστατικά στην περιοχή οι κανόνες εμπλοκής είχαν αυστηροποιηθεί. Πρέπει να προσέχουμε πολύ τον εναέριο χώρο μας στα σύνορα με την Συρία. Στο επικίνδυνο αυτό περιβάλλον είδαμε ένα άγνωστο αεροσκάφος που αγνόησε τις προειδοποιήσεις μας», είπε ο Ερντογάν, αφήνοντας ανοικτό το περιθώριο ελιγμών προς αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Ότι λέει ψέμματα είναι περίπου …αυταπόδεικτο! Ο πτέραρχος ε.α Ευάγγελος Γεωργούσης , ο οποίος είχε πετάξει στην καριέρα του με F-16 ,αλλά έχει και την εμπειρία πτήσης με ρωσικό αεροσκάφος SU-27,εξηγεί με σαφήνεια σε συνέντευξή του στο Onalert.gr ,γιατί οι Τούρκοι ψεύδονται όταν λένε πως δεν ήξεραν τι κατέρριπταν. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 14.00 το μεσημέρι.

Τι άλλο είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του; Θυμήθηκε τι έλεγε γι΄ αυτόν ο Πούτιν:
«Οι δηλώσεις του Πούτιν για μένα αφορούσαν πάντα τη γενναιότητα και την τόλμη μου. Επίσης είχε πάντα καλά λόγια να πει για την έντιμη διοίκησή μου», είπε .

Ο Ερντογάν είπε πως όλες οι χώρες αναγνωρισαν το δίκιο της Τουρκίας:
«Μίλησα με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Ουκρανό πρόεδρο Ποροσένκο, την πρώτη μέρα στο Παρίσι. Επίσης μίλησα με τον Αμερικανό πρόεδρο πριν φύγω από το Παρίσι. Όλοι τους έδωσαν δίκιο στην Τουρκία. Και το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την Τουρκία. Η δήλωση τους ήταν θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμ. Η δήλωση του κ. Ομπάμα, στην συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ξεκάθαρη», είπε ο Ερντογάν.