Ο Ερντογάν συνεχίζει την συγκέντρωση ισχύος στα σύνορα με την Συρία

H Τουρκία συνεχίζει να αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες διοικητικής μέριμνας στα σύνορά της με τη Συρία, καθώς οι προετοιμασίες για τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης κατά των Κούρδων στην περιοχή εξελίσσονται.

Στρατιωτικά κομβόι εντοπίστηκαν σήμερα στις νοτιοανατολικές τουρκικές επαρχίες Gaziantep, Kilis and Şanlıurfa.

Συγκεκριμένα, μια συνοδεία φορτηγών που μετέφερε πυρομαχικά, γεννήτριες και καύσιμα για τα άρματα μάχης διέρχονταν από το κέντρο της πόλης Şanlıurfa προτού κατευθυνθούν προς το Mardin.

Μια άλλη συνοδεία φορτηγών που μετέφεραν πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού προχωρούσαν μέσω του Kilis στο Gaziantep.

Εν τω μεταξύ, τα στρατιωτικά οχήματα και οι μονάδες πυροβολικού που είχαν προηγουμένως φτάσει στο Χατάι, ξεκίνησαν την πορεία τους προς τοεπίσης το Gaziantep.

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εγκατάστασης στρατιωτικού εξοπλισμού και δυνάμεων.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε μια επικείμενη Τουρκική επιχείρηση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία, λέγοντας ότι η Τουρκία είχε αρχίσει να αναλαμβάνει δράση εναντίον των Κούρδων (YPG) της Συρίας.

Σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια ανατολικά του Ευφράτη περιλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της επικράτειας της Συρίας, εκτός από την περιοχή που ελέγχεται από το καθεστώς του Bashar Assad κοντά στο Deir el-Zour και την περιοχή κοντά στα ιρακινά σύνορα που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ομάδα που κυριαρχείται από μονάδες του YPG.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα αναβάλει την επιχείρηση μετά την απρόσμενη απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Πηγή: Daily Sabah