Ο Ερντογάν τέλειωσε με τις εκλογές και άρχισε τις συλλήψεις στο CHP του Ιντζέ

Ο Ερντογάν πήρε τις εκλογές και άρχισε το μετεκλογικό ξεκαθάρισμα με συλλήψεις στο Ρεμπουπλικανικό Κόμμα CHP του Μουχαρέμ Ιντζε. 

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο πρώην βουλευτής του CHP Eρέν Ερντέμ τέθηκε υπό κράτηση στην Άγκυρα μετα από την παραγγελία του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης. Του αποδίδεται η κατηγορία ότι είναι μέλος της Ένοπλης Τρομοκρατικής Οργάνωσης.  

Ο Έρντεμ, ο οποίος κρατήθηκε από τους αστυνομικούς αρχηγούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας για τα Οικονομικά Εγκλήματα της Άγκυρας, στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί, ακολουθώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, αναφέρει το τηλεγράφημα του Πρακτορείου Ανατολή. 

Πάντως η σύλληψη συμπίπτει χρονικά με τους μύδρους που εξαπέλυσε εχθές ο εκπρόσωπος του CHP, κατά του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, καλώντας τον να παραιτηθεί. Αφορμή οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικώ, σύμφωνα με τις οποίες έδωσε εντολή στις περιφερειακές διευθύνσεις να απαγορεύσουν την παρουσία βουλευτών του Ρεμπουπλικανικού κόμματος στις κηδείες των «μαρτύρων του Τουρκικού Στρατού». 

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, γιατί το CHP συμπορεύτηκε προεκλογικά με το κουρδικό στοιχείο και κόμμα.