Ο Ερντογάν «τράβηξε τη σκανδάλη»: Χιλιάδες πρόσφυγες κατευθύνονται προς Ελλάδα (vid)

Μπορεί ο Εμέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να προσπάθησε να ρίξει τους τόνους μετά την απειλή ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, ωστόσο η πραγματικότητα μάλλον τον διαψεύδει.

Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία, υποστήριξε ο Τσελίκ.

Όμως τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα social media είναι αποκαλυπτικά. Η Τουρκία έχει ανοίξει κανονικά τα σύνορα στα 4 εκατομμύρια πρόσφυγες που έχει στο έδαφός της!

Άλλοι συγκεντρώνονται στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στις δυο χώρες και άλλοι στα παράλια. Και όταν τους ρωτούν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι απαντούν: «Στην Ελλάδα».

Άλλο ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι πως την κίνηση των προσφύγων καλύπτουν και μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τα κανάλια που -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- σχετίζονται με τον Ερντογάν, όπως επισημείνει ο δημοσιογράφος Αμντουλάχ Μποζκούρτ.