Ο σύμβουλος Ερντογάν επιμένει για τους 8 με καρφιά κατά της Ελλάδας

Η Τουρκία θέλει καλή σχέση και διάλογο με την Ελλάδα αλλά ο Εγκεμέν Μπαγίς, στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν χάνει ευκαιρία για επίθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη με αφορμή τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και εκ των στενών συνεργατών του Ερντογάν, επιτίθεται στην ελληνική Δικαιοσύνη για τους οκτώ «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί τους Τούρκους αξιωματικούς. Και συγχρόνως, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Εγκεμέν Μπαγίς χαρακτηρίζει πράξη γενναιοδωρίας την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που επί σχεδόν πέντε μήνες κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

«Ο λαός της Τουρκίας, από τον κάθε απλό πολίτη μέχρι τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν, έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα φιλίας στον ελληνικό λαό. Ήταν μια απόφαση βασισμένη στη γενναιοδωρία, την ανθρωπιά και την πολιτική κρίση: ένα σαφές μήνυμα για το πώς οι Τούρκοι βλέπουν τη μελλοντική σχέση των δύο χωρών», λέει ο Μπαγίς ερωτηθεί για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ωστόσο, όταν η κουβέντα έρχεται στους 8 Τούρκους, που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, βγάζει… «νύχια» και επιτίθεται στην ελληνική Δικαιοσύνη. «Η στάση της ελληνικής δικαστικής εξουσίας σχετικά με τους 8 Γκιουλενιστές «τρομοκράτες», στους οποίους έχει χορηγηθεί ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα, είναι δηλητηριώδης και καταστρέφει τα κίνητρα όσων αισιοδοξούν και στις δύο πλευρές (…) Δεν κρίνουμε την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ωστόσο, κανένα έγκλημα δεν θα έπρεπε μείνει ατιμώρητο. Πρόκειται για μια παγκόσμια αρχή του δικαίου».