Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε uav – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας παραδόθηκαν 6 εναέρια οχήματα και 2 επίγειοι σταθμοί του Τακτικού Μη Επανδρωμένου Εναέριου Οχήματος ( UAV ) »Μπαϊρακτάρ»  (Bayraktar),που παρήχθη στην γειτονική χώρα με εγχώριες δυνατότητες και  με ενσωματωμένα πολλά  πρωτότυπα συστήματα. 
Πρόκειται για την   δεύτερη παρτίδα  του Τακτικού Μη Επανδρωμένου Εναέριου Οχήματος »Μπαϊρακτάρ» που θα χρησιμοποιηθεί σε αναγνωριστικές αποστολές και συλλογή πληροφοριών.

Το τακτικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Μπαϊρακτάρ αναπτύχθηκε από την σύμπραξη των εταιριών  Καλέ και Μπαϊκάρ ενώ το πρόγραμμα  άρχισε από την Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών στις 6/1/2012,Μπαϊκάρ, είναι δε εξοπλισμένο με λογισμικό και συστήματα που ανέπτυξαν  για πρώτη φορά Τούρκοι μηχανικοί.
Η δεύτερη παρτίδα παραδόθηκε μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών και της διαδικασίας αποδοχής των 6 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και των 2 επίγειων σταθμών ενώπιον της αποστολής που αποτελούνταν από στρατιωτικούς και πολιτικό προσωπικό.

Η πρώτη παρτίδα είχε παραδοθεί στις 22 Νοεμβρίου του 2014 και έγινε δεκτή από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αφού πριν πήρε άριστα στα ειδικά τεστ που έγιναν στην Κεσσάνη στο διάστημα από 17 έως 22 Νοεμβρίου 2014. όπως σφοδρό άνεμο 87 χλμ σε συνθήκες παγωνιάς, βραδινή πτήση, από-προσγείωση με πλάγιο άνεμο ταχύτητας 37 χλμ/ώρα κλπ ενώ κατά την διάρκεια των πτητικών δοκιμών έμεινε στον αέρα 24 ώρες και 34 λεπτά και έφτασε σε ύψος 8.238 μέτρα, κάνοντας ρεκόρ επιδόσεων.
Κάθε ένα εναέριο όχημα και  της 2ης παρτίδας ολοκλήρωσε με επιτυχία το στάδιο των δοκιμών και της διαδικασίας αποδοχής με πτήσεις σε δυνατή βροχή και θυελλώδεις ανέμους, αυτόματη τροχοδρόμηση – απογείωση – πτήση, ημιαυτόνομη χρήση, αυτόνομη προσγείωση και στάθμευση.
Το Τακτικό Σύστημα UAV  »Μπαϊρακτάρ» θα τεθεί σε επιχειρησιακή χρήση μετά την εκπαίδευση των χειριστών και του προσωπικού συντήρησης.