Ο Τσαβούσογλου πήρε τη σκυτάλη των fake news – «Καβγάς» με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Το παραμύθι ότι «οι Έλληνες σκοτώνουν πρόσφυγες» που «λάνσαρε» ο Ερντογάν συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και μάλιστα σε συνομιλία του μέσω twitter με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.

«Θα πίστευα ευχαρίστως τα προειδοποιητικά λόγια σου. Αλλά μόνο εάν μιλούσες και στους Έλληνες φίλους σου, οι οποίοι σκοτώνουν χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορά τους», απάντησε ο Τσαβούσογλου μέσω Twitter σε ανάρτηση του Μάας στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας προέτρεψε χθες βράδυ την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη εκπληρώνει τις δικές της υποχρεώσεις.

Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μάας επαναλάμβανε την θέση ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο» γεωπολιτικών παιγνιδιών.

«Αγαπητέ Χάικο Μάας, θα ήθελα να πιστέψω τα λόγια σας. Όμως, μόνο αν τα απευθύνετε επίσης στους Έλληνες φίλους σας. Εκείνοι σκοτώνουν αδίστακτα πρόσφυγες στα σύνορά τους», ήταν το πρώτο «χτύπημα» από τον Τσαβούσογλου.