» Οι αντικαθεστωτικοί της Συρίας έβαλαν τις βόμβες στην Τουρκία » – Ποιοι το υποστηρίζουν

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Νέα διάσταση αποκτά η υπόθεση των βομβιστικών επιθέσεων στο  Ρεϊνχανλί της Τουρκίας όπου βρήκαν το θάνατο 51 άτομα μετά την αποκάλυψη  Τουρκικής ομάδας χάκερς για τους ενόχους της επίθεσης που ανατρέπει την επίσημη εκδοχή της τουρκικής κυβέρνησης ότι οι δραστες ήταν σε συνεργασία με την Μυστική υπηρεσία της Συρίας: 
Συγκεκριμένα η τουρκική ομάδα χάκερς Redhack, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου,  έφερε στο φως μυστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, για τις φονικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί, στις αρχές του μήνα, ευθύνεται η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Al Nusra της συριακής αντιπολίτευσης .
Από τα μυστικά έγγραφα προκύπτει -κατά τις εφημερίδες Aksam, Hurriyet - ότι ήδη από τις 25 Απριλίου, σήμανε συναγερμός στην τουρκική στρατοχωροφυλακή για επικείμενες βομβιστικές επιθέσεις της Al Nusra στην Τουρκία, καθώς επίσης ότι στις 23 Απριλίου τρεις βόμβες είχαν σταλεί στην Τουρκία με αυτοκίνητο από την πόλη Ράκα της Συρίας. 
 Βέβαια όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου απέρριψε  τους ισχυρισμούς της ομάδας των χάκερς. Απεναντίας, για να ενισχύσει την δική του εκδοχή, δήλωσε ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί και ότι πρόκειται για μέλη των τρομοκρατικών ομάδων που συνδέονται με τη Συρία. «Δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τα στοιχεία των ατόμων που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο Ρεϊχανλί» υποστήριξε  ο κ.  Νταβούτογλου. 

Για το που βρίσκεται η αλήθεια στον θολό κόσμο των εξτρεμιστικών οργανώσεων και των μυστικών υπηρεσιών, ίσως χρειαστούν χρόνια.