Οι Κούρδοι «ματώνουν» την Τουρκία μέσα στο έδαφός της!

Πληθώρα στρατιωτικών επεισοδίων λαμβάνουν χώρα στο τουρκικό έδαφος σε »απάντηση» των αεροπορικών επιθέσεων της Τουρκίας σε θέσεις του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ- ωστόσο λίγα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ιδού μερικά από αυτά:

Νεκρός δεκανέας

Ένας επαγγελματίας δεκανέας Στρατοχωροφυλακής σκοτώθηκε όταν »τρομοκράτες» όπως αναφέρονται οι αντάρτες του ΡΚΚ, άνοιξαν πυρ εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που περιπολούσαν σε δρόμους της επαρχίας Ντογούμπεγιαζιτ του Άγρι.Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου των Ένοπλων Δυνάμεων, οι άνδρες του ΡΚΚ άνοιξαν πυρ κατά της ομάδας καταδρομών στρατοχωροφυλακής στην περιοχή Χαράμπε Κόρντον Τέπε στην επαρχία Ντογούμπεγιαζιτ και σκοτώθηκε ένας επαγγελματίας δεκανέας στρατοχωροφυλακής.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώθηκαν επίσης τα εξής:«Ευχόμαστε συλλυπητήρια και υπομονή στην αγαπητή οικογένεια και σε συγγενείς του ήρωα μάρτυρά μας καθώς και στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ο οποίος έχασε τη ζωή του στην άνανδρη επίθεση αυτή που προκάλεσε μια βαθιά θλίψη».

 Επίθεση σε τεθωρακισμένο σε φυλάκιο

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Ihlas, αναφέρεται ότι τις βραδινές ώρες χθες επεισόδιο ξεκίνησε με το άνοιγμα παρενοχλητικών πυρών από ομάδα του ΡΚΚ σε φυλάκιο της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής στην επαρχία Μπάσκαλε του Βαν. Στη συνέχεια -στο πλαίσιο επίθεσης- όχημα φορτωμένο με βόμβες (προφανώς παγιδευμένο για αυτό τον σκοπό) προσέκρουσε σε θωρακισμένο όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά στο φυλάκιο.Στη συνέχεια ακολούθησε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των »τρομοκρατών»,, και των δυνάμεων ασφαλείας. Ακόμα δεν έγινε γνωστό αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Χτύπησαν και ελικόπτερο Sikorsky

Εξάλλου σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Dogan, αναφέρεται ότι το ΡΚΚ χτύπησε με ρουκετοβόλα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky κατά την προσπάθεια που έκανε να προσγειωθεί στο φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή Γκιοκτσέκ του Τούντζελι. Αργότερα ελικόπτερα »Κόμπρα» βομβάρδισαν τις περιοχές προς τις οποίες διέφυγαν τα μέλη του ΡΚΚ. 
Σημειώνεται ότι μετά την αναχώρηση του ελικοπτέρου μέλη του ΡΚΚ που προσπάθησαν να διεισδύσουν στην περιοχή κοντά στο φυλάκιο, χτυπήθηκαν με πυρά από τους στρατιώτες και ξέσπασε φωτιά στις περιοχές όπου έγιναν βομβαρδισμοί.

Πυρπόληση φορτηγών TIR

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu οι »τρομοκράτες» οι οποίοι έκοψαν το δρόμο στην περιοχή Τέντουρεκ της επαρχίας Ντογουμπεγιαζίτ του Άγρι, πυρπόλησαν πέντε φορτηγά ΤιR και ξεκίνησε συμπλοκή με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι άνδρες του ΡΚΚ κατέβασαν τους οδηγούς των TiR και στη συνέχεια έβαλαν φωτιάς σε αυτά. Οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρά με μακρύκανα όπλα στις δυνάμεις ασφαλείας που έφθασαν στην περιοχή όταν έγινε γνωστό το συμβάν. Σημειώνεται ότι συνεχίζεται δια αέρος και δια ξηράς επιχείρηση, για τη σύλληψη των επιτιθέμενων..

Με ρουκέτα κατά τεθωρακισμένου-3 νεκροί

Επίσης σε είδηση που αναρτήθηκε πάλι στην ιστοσελίδα του CNNTurk γράφει ότι στην επαρχία Σιλόπι του Σιρνάκ ξεκίνησε συμπλοκή μεταξύ μελών του ΡΚΚ και των δυνάμεων ασφαλείας μετά από επίθεση των μελών του ΡΚΚ και ενώ σκοτώθηκαν τρία άτομα, τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός, ο οποίος επέβαινε σε θωρακισμένο όχημα, στο οποίο έπεσε ρουκέτα.

Παρέμβαση Βρετανίας

Στο μεταξύ το Anadolu γράφει ότι ο Πρέσβης της Βρετανίας στην Άγκυρα, κ. Richard Moore σε δήλωσή του μέσω twitter ανέφερε ότι είχε μια άκρως αποδοτική συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, κ. Γιαλτσίν Άκντογαν. Ο Πρέσβης επεσήμανε ότι η χώρα του συνεχίζει την υποστήριξη που παρέχει στην Τουρκία, όσον αφορά τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, και είπε «Για να μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία για την ειρήνη από το σημείο που σταμάτησε θα πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει το ΡΚΚ πάραυτα τις ενέργειες βίας».Ένας επαγγελματίας δεκανέας στρατοχωροφυλακής έπεσε μάρτυρας στην επίθεση