Οι οικογένειες των νεκρών του Ουλούντερε ζητούν δικαιοσύνη

Nα φύγει από το Στρατοδικείο η εκδίκαση της υπόθεσης για τους 34 χωρικούς Κούρδους που σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό τουρκικών F-16  που είχε γίνει πριν 2 χρόνια στα σύνορα με το Ιράκ ζητά το κουρδικό κόμμα BDR με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί οι στρατιωτικοί να δικάζουν τους στρατιωτικούς. και ότι αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη στο θέμα αυτό δεν μπορεί να λυθεί το Κουρδικό.Μάλιστα συνέδεσε την σχεδιαζόμενη από τον κ. Ερντογάν απαγόρευση του internet,με αποκαλύψεις για το θέμα.

  
Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan οι οικογένειες των 34 ατόμων στο Ουλούντερε του Σίρνακ, πραγματοποίησαν πορεία με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας όπου και τέθηκε και η πολιτική διάσταση του θέματος:Εκεί ο  βουλευτής του Σίρνακ από το BDP, κ. Χασίπ Καπλάν, που έλαβε μέρος στην πορεία, είπε ότι «εάν δεν επιλυθεί το γεγονός αυτό στο Roboski (Ουλούντερε), να ξέρετε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί η ειρήνη σχετικά με το κουρδικό.»
 
Ο κ. Καπλάν συνέχισε λέγοντας ότι  «εάν πρόκειται για τα παιδιά των Υπουργών και του Πρωθυπουργού, η δικαιοσύνη λειτουργεί αμέσως. Εάν πρόκειται για Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων, η δικαιοσύνη λειτουργεί ειδικά, π.χ. η περίπτωση Μπασμπούγ. Στο Roboski (Ουλούντερε) έχασαν τη ζωή τους 34 άτομα. Ο φάκελος έχει πάει στο Στρατιωτικό Εισαγγελέα του  Γενικού Επιτελείου. Δηλαδή σ’ αυτούς που έκαναν την επίθεση. Εάν ο δολοφόνος είναι εκείνος, τι θα πει για το φάκελο; Βεβαίως και θα πει ότι δεν υπάρχει υπαίτιος. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται,  γιατί το Γενικό Επιτελείο δε δέχεται τις αντιρρήσεις; Διότι το Γενικό Επιτελείο ήταν αυτό που έδωσε την εντολή και διέπραξε το αδίκημα. Για εκείνους υπάρχει δικαιοσύνη. Για το Roboski δεν υπάρχει. Να ξέρετε ότι κάποια μέρα, και μάλιστα σύντομα, τα όσα βιώθηκαν στο Roboski (Ουλούντερε) θα βγουν στις ιστοσελίδες και θα αποκαλυφθούν τα πάντα. Το ΑΚΡ, που δε θέλει να γίνει αυτό, προσπαθεί να κλείσει το internet».

Οι οικογένειες, που έκαναν την πορεία, φώναζαν συνθήματα όπως «Ο δολοφόνος στο κράτος θα λογοδοτήσει. Δεν μπορούν να μας διοικούν οι κλέφτες».

Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα έχει δεχθεί ότι ο βομβαρδισμός έγινε από λάθος εκτίμηση εικόνων που μετέδωσαν τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα οι επιτελείς θεώρησαν την πομπή των χωρικών – που μ άλλον έκανα λαθρεμπόριο- ως αντάρτες και τους βομβάρδισαν…