Οι Patriot μένουν μόνιμα στην Τουρκία

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Μόνιμα φαίνεται θα μείνουν στην Τουρκία τα αντιαεροπορικά /αντιβαλλιστικά συστήματα Patriot που εγκατέστησε εκεί το ΝΑΤΟ (Γερμανία Ολλανδία) λόγω των χημικών της Συρίας. Και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσουν  ένα τμήμα της αντιαεροπορικής ομπρέλας που στήνει η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, κ. Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, προέβη σε δήλωση σχετικά με τα σχόλια ότι με την έξοδο από τη Συρία των χημικών όπλων δε χρειάζονται πλέον οι Ρatriot στην Τουρκία. Συγκεκριμένα σε είδηση που είχε δημοσιευθεί την περασμένη εβδομάδα από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφερόταν πως η Γερμανία και Ολλανδία – που έχουν στείλει τις δύο συστοιχίες  Patriot στην Τουρκία - συζητάνε την απόσυρση των Νατοϊκών συστοιχιών Πάτριοτ από την Τουρκία έπειτα από την απομάκρυνση των χημικών όπλων από τη Συρία.

Γενικά κατά πυραύλων 

Ο κ. Ρασμούσεν, σε δηλώσεις του λοιπόν  είπε ότι πως δεν συμφωνεί με την άποψη ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για τους πυραύλους Πάτριοτ στην Τουρκία, έπειτα από την καταστροφή των χημικών όπλων στη Συρία.Ο γενικός γραμματεάς του ΝΑΤΟ   που παραχώρησε συνέντευξη  τύπου  είπε ακόμα « η εγκατάσταση των πυραύλων έχει σκοπό να προστατέψει τον λαό της Τουρκίας από τις πυραυλικές επιθέσεις από τη Συρία. Οι συστοιχίες Πάτριοτ δεν αναπτύχθηκαν δηλαδή μόνο για προστασία από χημικά όπλα, αλλά από όλες τις πιθανές πυραυλικές επιθέσεις».


Κάποιοι παραμένουν …»αμερικανάκια»…

Ε, μέχρι να πάρει η Άγκυρα τα δικά της αντιαεροπορικά, έχει σίγουρα – και ανέξοδα- τα ΝΑΤΟικα. Τώρα δε που ακύρωσε και την παραγγελία των Κινέζικων ας μην  θεωρηθεί απίθανο να γυρίσει τούμπα το θέμα και από πιεζόμενη να βρεθεί ακόμα και με δωρεάν Patriot, μετά από πιέσεις των αμερικανών… Εμείς το έχουμε γράψει το σενάριο αυτό από μήνες και επιμένουμε ότι αυτό θα παλέψει η Άγκυρα… Και είχαμε πει ότι  η πρόκριση των Κινεζικών ήταν κόλπο και ότι στο τέλος θα πούλαγε το Πεκίνο…. Σιγά σιγά δικαιωνόμαστε… Κάποιοι παραμένουν …»αμερκανάκια»…

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ερντογάν ακύρωσε την απόφαση για αντιπυραυλικά από την Κίνα! Τι επικαλέστηκε