Οι Redhack κάνουν «πλάκα» στο καθεστώς Ερντογάν

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Στην θέσπιση …μέτρων και κανονισμών όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα προχωρά η Τουρκική κυβέρνηση μετα τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον τους και την έρευνα που διέταξαν οι υπηρεσίες της για την χρήση του …twitter στις διαδηλώσεις.
Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του ΑΚΡ, κ. Χουσεϊν Τσελίκ, ανακοίνωσε ήδη ότι η πρόθεση της κυβέρνησης δεν ήταν τάχα μου να απαγορεύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά να εισάγει κανονισμούς που θα διέπουν τα μέσα – πάντα σύμφωνα με τα …ευρωπαϊκά στάνταρντς, όπως είπε….
Σύμφωνα με τον κ. Τσελίκ, που θυμήθηκε τα …ευρωπαϊκά στάνταρ  σε ότι τον βολεύει -  εξετάζονται 105 ιστοσελίδες και 262 λογαριασμοί Twitter για το ενδεχόμενο διάδοσης – όπως είπε – υβριστικών και προκλητικών μηνυμάτων…
Η …ντρίπλα των χάκερς!
Την ανακοίνωση αυτή του κ. Τσελίκ ακολούθησε -προφανώς για πλάκα- ανακοίνωση- »ομολογία» της ομάδας χάκερς, Redhack, η οποία εμφανίζεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για όλα τα μηνύματα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter). «Το ΑΚΡ θα διεξάγει έρευνα. Εμείς αναρτήσαμε όλα τα tweets και παρεισφρήσαμε στους λογαριασμούς χιλιάδων χρηστών. Μην τα βάζετε με αθώους πολίτες, εμείς είμαστε εδώ», ανακοίνωσε η ομάδα χάκερς,σύμφωνα με την Hurriyet.