Οι Τούρκοι λένε τώρα ότι η Συρία «κλειδώνει» τα F 16 της

Μετά το φανταστικό σενάριο περί  »κλειδώματος» τουρκικών μαχητικών από ελληνικούς Patriot στο Αιγαίο που κατασκευασε τις προάλλες  το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μιλά τώρα για ενεργοποίηση του πυραυλικού συστήματος της Συρίας και »λοκάρισμα» των τουρκικών F-16 στα σύνορα των δυο χωρών την Πέμπτη..

Συγκεκριμένα το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι δύο τουρκικά F-16 που πραγματοποιούσαν περιπολία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, παρενοχλήθηκαν από το πυραυλικό σύστημα της Συρίας, επικαλούμενο ανακοίνωση του  Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας. 

Τα δύο τουρκικά μαχητικά κατευθύνονταν προς τα τουρκο-συριακά σύνορα όταν  συριακό αεροσκάφος SU-24 προσέγγισε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Το συριακό αεροσκάφος εγκατέλειψε την περιοχή χωρίς να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, μεταδόθηκε. 

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που επικαλείται ο πρακτορείο τα συστήματα πυραύλων της Συρίας έκαναν lock-on και παρενοχλησαν τα τουρκικά  αεροπλάνα με  παρακολούθησή τους για 5 λεπτά πάνω από τη νότια τουρκική επαρχία Χατάι.