«Ομαδικός τάφος σας περιμένει αν μπείτε στη Συρία»! Το Ιράν προειδοποιεί την Τουρκία

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής του Ιράν, κ. Μανσούρ Χακικατπούρ σχολίασε την προοπτική να δημιουργήσει η Τουρκία μια ζώνη ασφαλείας στην Συρία και προχώρησε σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς την Αγκυρα λέγοντας :

«Μην επιθυμείτε να μετατραπεί η Συρία σε ομαδικό τάφο Τούρκων στρατιωτών!». Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα ο κ. Χακικατπούρ τη χαρακτήρισε «καθαρή τρέλα» τυχόν λήψη μιας τέτοιας απόφασης και εκτίμησε ότι αυτή θα επιστρέψει μπούμεραγκ στον τουρκικό στρατό. 

Τις σχετικές δηλώσεις προβάλει στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Taraf με τίτλο «Το Ιράν προειδοποίησε την Άγκυρα : “Η είσοδος της Τουρκίας στη Συρία θα αποδειχθεί το μεγάλο λάθος των θεωρητικών του Νέο-Οθωμανισμού”».

Στη βόρεια Συρία, δυνάμεις των Κούρδων μαχητών ανακατέλαβαν τον έλεγχο 10 χωριών πέριξ της πόλης Αϊν Ισα που απέχει 50 χλμ. βορείως της πόλης Ράκα, που θεωρείται «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» των τζιχαντιστών.

Στο Χαλέπι συνεχίστηκαν οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις του συριακού στρατού και τζιχαντιστών του ΙSIS-ISIL, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, το θάνατο 25 Σύρων στρατιωτών και 15 μισθοφόρων. Στη διάρκεια επεισοδίου τραυματίστηκε Τούρκος παρουσιαστής τηλεοπτικού σταθμού και ο ξεναγός του που γύριζαν εκείνη την ώρα ντοκιμαντέρ…