Ως τον Σεπτέμβριο η αποχώρηση του PKK από την Τουρκία

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Δηλώσεις του αρχηγού του ΡΚΚ στο Καντίλ Μουράτ Καραγιλάν για τις προϋποθέσεις ομαλής αποχώρησης του ΡΚΚ από την Τουρκία δημοσιεύονται στην εφημερίδα Cumhuriyet .

Ο κ.Καραγιλάν  δήλωσε ότι η Τουρκική Εθνοσυνέλευση πρέπει να προβεί σε νομικές ρυθμίσεις για το θέμα, ότι πρέπει να συσταθεί «Επιτροπή Σοφών» και να εμπλακεί στην διαδικασία και ο ίδιος ο Οτζαλάν. 

Στη  λίστα της Ιντερπόλ

Υπογράμμισε επίσης ο κ.Καραγιλάν  ότι η απόσυρση του ΡΚΚ από την Τουρκία μπορεί να διαρκέσει έως το φθινόπωρο και τονίζοντας ότι η εποχή των εχθροπραξιών έχει παρέλθει. « Εχουμε κηρύξει εκεχειρία, αλλά θα απαντήσουμε αν καταστούμε στόχος οποιασδήποτε επίθεσης»,πρόσθεσε με νόημα ο κ. Καραγιλάν -που λόγω των »καταδικών» του από τα Τουρκικά δικαστήρια είναι καταζητούμενος από την Ιντερπόλ .
 Πάντως η   Yeni Safak αναφέρει ότι αν η διαδικασία ειρήνευσης προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί τότε θα διαγραφούν από τις λίστες καταζητούμενων   της Ιντερπόλ  στελέχη του ΡΚΚ. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν 334 ονόματα στελεχών του ΡΚΚ στην λίστα της Ιντερπόλ μεταξύ των οποίων οι κκ Μουράτ Καραγιλάν, Τζεμίλ Μπαγίκ , Ντουράν Καλκάν και Φείμάν Χουσεϊν .