Οξύνεται η κατάσταση στην Τουρκία εν όψει εκλογών

Οξύνεται και πάει στα άκρα η κατάσταση στην Τουρκία καθώς πλησιάζει η ήμερα των εκλογών (7 Ιουνίου), με την κυβέρνηση του ΑΚΡ να ωθεί τα πράγματα σε εμπλοκή του στρατού για τρομοκράτηση των ψηφοφόρων στις κουρδικές περιοχές. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η φιλο-κουρδική εφημερίδα Ozgur Gundem η οποία γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν και το ΑΚΡ εξυφαίνουν συνωμοσία προκειμένου να αποτρέψουν το προοδευτικό και φιλοκουρδικό κόμμα HDP από το να περάσει το εκλογικό όριο.
Κατά τη εφημερίδα. έπειτα από τις προβοκάτσιες στο Άγρι, τις 126 επιθέσεις στα γραφεία του HDP και τις βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία του HDP στη Μερσίνη και στα Άδανα ( με τραυματίες) , χθες έγιναν και στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Χακάρι και στην ανατολική επαρχία Μους. Ο στρατός επιτέθηκε σε πολίτες που πήγαιναν στα βουνά σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στρατού με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί και 13 να τεθούν υπό κράτηση. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι γίνονται προετοιμασίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Βάρτο σττο Μους και ότι το ΑΚΡ καταβάλει κάθε προσπάθεια να ξεκινήσει πόλεμο.

Από την άλλη, η φιλο-κυβερνητική Yeni Safak γράφει ότι η κουρδική οργάνωση ΡΚΚ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτρέψει στα νοτιοανατολικά κάθε πιθανή ψήφο προς το ΑΚΡ. Για το σκοπό αυτό, η ένοπλη πτέρυγα του ΡΚΚ, το HPG, αποστέλλει απειλητικές επιστολές σε κάθε άτομο που έχει επαφές με υποψηφίους του ΑΚΡ ή τους δέχεται στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις απειλητικές επιστολές αναγράφεται ότι η οικογένεια θα πληρώσει το τίμημα για όποιον ψηφίσει ΑΚΡ. 
Πάντως ο συμπρόεδρος του HDP κ. Ντεμίρτας απάντησε στις κατηγορίες αυτές σε μήνυμά του στο Twitter, όπου ανάρτησε πλαστή απειλητική επιστολή λέγοντας ότι έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο να σκοτώσει ανθρώπους με τα αστεία του…