«Οζέλ παραιτήσου» – Ποιοι καλούν τον τούρκο Αρχηγό να φύγει

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία CHP ζήτησε να συσταθεί στη  Τουρκική Εθνοσυνέλευση ερευνητική επιτροπή για να εξετάσει εάν οι ισχυρισμοί που αποτέλεσαν βάση για τη δίκη »Βαριοπούλα» ήταν ή όχι ενέργεια πραξικοπήματος.

Σε σχετική είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu  αναφέρεται παράλληλα ότι διατυπώθηκε έκκληση από το CHP στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Οζέλ, να παραιτηθεί. 

Συγκεκριμένα τα μέλη του CHP, κκ Αγμπαμπά, Οζγκιούρ Οζέλ και Μουχαρρέμ Ισίκ, ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα τρομοκρατίας του δικαίου με τις άδικες δίκες, τόνισαν «Η δίκη Βαριοπούλα είναι εξαρχής μια πολιτική δίκη και κατά συνέπεια και η λίστα πρέπει να είναι πολιτική. Το θέμα αυτό θα πρέπει να το επιλύσει η νομοθετική εξουσία. Θα πρέπει να γίνει νομική ρύθμιση. Θα πρέπει να επιστραφούν τα δικαιώματα. Θα πρέπει πάραυτα να συσταθεί επιτροπή διερεύνησης του θέματος για να εξετάσει το σχέδιο πραξικοπήματος Βαριοπούλα. Ως CHP θα καταθέσουμε στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση την πρότασή μας για τη σύσταση επιτροπής διερεύνησης από τη Βουλή». 

Ακόμα ο κ. Αγμπαμπά είπε ότι ως Επιτροπή ερευνών και παρακολούθησης των φυλακών, με επιστολή που έστειλαν στον στρατηγό Οζέλ, τον κάλεσαν να παραιτηθεί.