Πάνε για «τσάμπα» Patriot οι Τούρκοι παίζοντας το «κινέζικο χαρτί»

Αξιωματούχοι του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας  ανακοίνωσαν ότι η Τουρκία ξεκίνησε την διαδικασία για νέες προσφορές από άλλες εταιρίες – την αμερικανική και την ρωσική -αναφορικά με το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα, μεγάλου βεληνεκούς που προτίθεται να αγοράσει,  έπειτα από την απόφαση της Άγκυρας να κατακυρώσει τον διαγωνισμό σε κινεζική εταιρία.
 
«Η διαδικασία μόλις ξεκίνησε. Αν οι εταιρίες που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη σειρά της λίστας αποστείλουν εκ νέου τις προσφορές τους, θα αποβεί ωφέλιμο κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την ήδη υπάρχουσα (κινεζική). Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να αποστείλουν την τελευταία τους προσφορά», δήλωσε ο Υπουργός Αμύνης, Ισμέτ Γιλμάζ στην Hurriyet Daily News.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξε πρόβλημα στις τρέχουσες συνομιλίες με την κινεζική εταιρία, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας απάντησε αρνητικά.
 Ωστόσο είναι ηλίoυ φαεινότερον ότι το Πεκίνο δεν θα πρέπει να νιώθει και πολύ άνετα καθώς καταλαβαίνει ότι χρησιμοποιείται ως μοχλό εκβιασμού από την Τουρκία για να πάρει δωρεάν ή σε χαμηλή τιμή συστήματα Patriot. 

Διαβάστε ακόμη:

Ο τουρκικός «εκβιασμός» με τους κινεζικούς πυραύλους έπιασε; «Κάτι θα πάρουν από ΗΠΑ»


«Παίζει» με τους Κινέζους ο Ερντογάν για τα αντιαεροπορικά!