«Πανικός» στην Άγκυρα για τις αποκαλύψεις όπλων

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι Τούρκοι συνδέουν την υπόθεση του οπλισμού των 20.000 Καλάσνικοφ που βρέθηκαν σε τουρκικό πλοίο ανοιχτά των Ιμίων και κατασχέθηκαν από τις ελληνικές αρχές με τον οπλισμό που βρέθηκε σε φορτηγό στα Άδανα και κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως γράφει η εφημερίδα Taraf και στις δυο περιπτώσεις τελικός προορισμός ήταν οι ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.

«Ψάχνουν αυτόν που κατήγγειλε της γνωστή μεταφορά όπλων» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « η Άγκυρα με αγωνία ψάχνει ποιος είναι αυτός που κατήγγειλε το φορτηγό στα Άδανα και είχε κατεύθυνση τη Συρία όπως και το πλοίο που βρέθηκε στο Αιγαίο με 20.000 Καλάσνικοφ».
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως μέρος του εξοπλισμού που στέλνει η Δύση στους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία περνά μέσω Τουρκίας. Με την καταγγελία αυτή «η Τουρκία παρουσιάζεται ως χώρα που βοηθά την Αλ Κάϊντα» γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με την Taraf oı HΠΑ,το Ιράν ή η Συρία είναι η χώρα που διέρρευσε τις πληροφορίες στις αρχές για να κατασχέσουν τους εξοπλισμούς.
Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει πως τις επόμενες εβδομάδες θα αποκαλυφθούν και άλλες περιπτώσεις μεταφοράς οπλισμού από την Τουρκία προς τους αντάρτες της Συρίας. « Υπάρχει φόβος πως αν συνεχιστούν οι καταγγελίες η Τουρκία ενδέχεται να μπει στη λίστα των χωρών που υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησε ο έλεγχος του πλοίου «nour-m» στη Ρόδο

Πύραυλοι από Τουρκία για Συρία πιάστηκαν στα σύνορα