Ο Παπανδρέου στο πάρκο Γκεζί – ΒΙΝΤΕΟ

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

O Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επισκέφθηκε το το πάρκο Γκεζί.

Ο ίδιος τόνισε πως « οι άνθρωποι των πόλεων έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και το πάρκο αυτό είναι το σύμβολο αυτής της έκφρασης. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο». Ο Παπανδρέου στο πάρκο Γκεζί φύτεψε ένα μικρό πεύκο και σύμφωνα με τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος η ενέργεια αυτή έγινε προς τιμήν των θυμάτων των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί.

Ο Παπανδρέου νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι τουρκικές αρχές άνοιξαν το πάρκο Γκεζί στις αρχές Ιουλίου, καθώς αυτο παρέμενε κλειστό απο τις 15 Ιουνίου όταν η τουρκική αστυνομία είχε εισβάλλει με βίαιο τρόπο και είχε διώξει τους διαδηλωτές. Από τον Ιούλιο είχε ξεκινήσει η ανάπλαση του από τα συνεργεία του δήμου της Κωνσταντινούπολης.
Ο ξεριζωμός των δέντρων στο συγκεκριμένο πάρκο από τις μπουλντόζες του δήμου για να χτιστεί ομοίωμα Οθωμανικού στρατώνα το οποίο θα λειτουργούσε ως εμπορικό κέντρο, είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις του κόσμου και τις διαδηλώσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Το πάρκο Γκεζί έγινε κόμμα!

To παρκο Γκεζί άνοιξε για να …ξανακλείσει!