Παραίτηση παρουσιαστή σε ζωντανή μετάδοση με κατηγορίες κατά Ερντογάν!

Παραίτηση σε ζωντανή μετάδοση με κατηγορίες κατά Ερντογάν.

O Aιγύπτιος παρουσιαστής του TRT-αραβικά Μπεσίρ Αμπντελφετάχ- σε ζωντανή μετάδοση εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για την πολιτική του στο θέμα της Αιγύπτου και ανακοίνωσε πως παραιτείται!

Ο Αμπντελφετάχ ζήτησε συγγνώμη από όλο τον αιγυπτιακό λαό για την δουλειά του στο TRT, ανέφερε πως διακόπτει κάθε σχέση με τον τηλεοπτικό σταθμό και δήλωσε πως ¨και ο κ. Ερντογάν οφείλει μια συγγνώμη προς τον Αιγυπτιακό λαό”.

Τι ακριβώς είπε ο παρουσιαστής όπως το μετέφρασαν τα tourkikanea.gr :

“Ο αιγυπτιακός λαός αγαπά τον τουρκικό λαό. Για αυτό δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία. Οι ηγέτες μπορεί να έχουν συγκρούσεις μεταξύ τους, αλλά μεταξύ των λαών δεν υπάρχουν συγκρούσεις. Ο αιγυπτιακός λαός αγαπά πολύ τον τουρκικό λαό. Έχουμε ιστορικές σχέσεις και αυτές οι σχέσεις θα συνεχιστούν.

Αυτά που είπε όμως ο κ. Ερντογάν, σχετικά με τον Αζχάρ και την Αίγυπτο, αποτελούν λάθη πολιτικής στάσης.

Εμείς οι Αιγύπτιοι έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας. Τα ατομικά συμφέροντα και τα άλλα είναι στην άκρη. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η αγάπη προς την πατρίδα.

Για αυτό τον λόγο δηλώνω πως σήμερα κάνω εδώ τον τελευταία μου εκπομπή και δηλώνω πως διακόπτω όλες μου τις σχέσεις με το TRT. Ο κ. Ερντογάν οφείλει μια συγγνώμη προς τον Αιγυπτιακό λαό. Ο ίδιος δεν ζήτησε συγγνώμη. Αλλά ζητώ εγώ από εδώ. Ζητώ συγγνώμη από τον αιγυπτιακό λαό. Και όποιος δεν μπορεί να ζητήσει να ντρέπεται. Εγώ ντρέπομαι που δουλεύω σε αυτό το κανάλι και σε αυτή την εκπομπή. Ενώπιον όλων σας παραιτούμαι αυτή την στιγμή. Ο Θεός μαζί σας”.