Patriot σε Τουρκία: Οι Αμερικανοί κατέθεσαν επίσημη προσφορά για την αγορά των πυραύλων

Βλέποντας πως η Άγκυρα δεν «λυγίζει» στις πιέσεις αναφορικά με την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να καταθέσουν την επίσημη πρόταση για την αγορά των Patriot, στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, αμερικανική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Τουρκία για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αντιπροσωπεία έκανε επίσημη προσφορά σε τούρκους αξιωματούχους για να αγοράσουν αμερικανικά στρατιωτικά συστήματα Patriot.

Τον Δεκέμβριο του 2018, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση των Patriot ύψους 3,5 δισ. δολαρίων στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Κάλιν, τόνισε ότι η πιθανή αγορά Patriot δεν θα επηρέαζε τη συμφωνία Άγκυρας-Μόσχας για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

Το Anadolu δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το αν η προσφορά των ΗΠΑ προέβλεπε ως προϋπόθεση την ακύρωση της αγοράς πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία.

Πηγή: Sputnik