Γερμανικοί και Ολλανδικοί Patriot πάνε στη Τουρκία

Δυο συστοιχίες Patriot  PAC-3 από την Γερμανία και μια Patriot PAC-2.από την Ολλανδία  θα πάνε στην Τουρκία για αντιαεροπορική προστασία στο πλαίσιο της απόφασης του ΝΑΤΟ. Οι χώρες αυτές είναι οι μόνες, μαζί με την Ελλάδα , που διαθέτουν Patriot στην Ευρώπη- η Ελλάδα,όπως αποκάλυψε το OnAlert απάντησε αρνητικά στο αίτημα της Συμμαχίας να στείλει και αυτή συστοιχία. Η Ουάσιγκτον η οποία διαθέτει και αυτή  συστοιχίες   Patriot  δεν έστειλε και αυτή διότι έχει ήδη διαθέσει στο Ισραήλ και την Πολωνία. Της ασκείται όμως πίεση από την Άγκυρα να στείλει στην Τουρκία και »ιπτάμενα ραντάρ» (AWACS), σε μια προσπάθεια να στρατιωτικοποιήσει και άλλο την περιοχή για δικούς της λόγους. Σε αυτό συνηγορούν και ορισμένοι σκληροπυρηνικοί ΝΑΤΟικοί κύκλοι. 
Το Ανώτατο Αρχηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ ολοκλήρωσε τις εργασίες στρατιωτικού σχεδιασμού για την εγκατάσταση Patriot στα τουρκοσυριακά σύνορα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση και όπως ειπώθηκε, της  δόθηκαν από  νατοϊκές πηγές.Οι περιοχές στις οποίες θα εγκατασταθούν οι πύραυλοι. καθορίστηκαν

Στρατιωτικές πηγές οι οποίες για λόγους ασφαλείας  δεν δίνουν πληροφορίες σχετικά με την ακριβή θέση ανέφεραν ότι οι  Patriot θα εγκατασταθούν κάπου ανάμεσα του Gaziantep,  της Malatya  και του Diyarbakır.

Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η διαδικασία έγκρισης στα κοινοβούλια της Γερμανίας και της Ολλανδίας για την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος στην Τουρκία θα ξεκινήσει το αργότερο την Πέμπτη.Σε περίπτωση που εγκριθεί η απόφαση και από τα δυο κοινοβούλια οι μεταφορά των συστοιχιών θα αρχίσει μετά από τις 9 Δεκεμβρίου, λένε τουρκικά ΜΜΕ..