»Pax Ottomanica» από την Τουρκία στα Βαλκάνια!

Πολιτική επιρροής με άξονα την μουσουλμανική θρησκεια ετοιμάζει να κανει και πάλι η Τουρκία στα Βαλκάνια, καταχρώμενη την καλώς εννοούμενη φιλοξενια των χωρών στο όνομα της φιλίας.

Το πραγματικό »πιάτο»…

Αιχμή του δόρατος» θα είναι το λεγόμενο »κομβόι αφθονίας» ( ή »Καραβάνι της αφθονίας», τουρκικά «Bereket konvoy». ) που κατα την διάρκεια του Ραμαζανιου θα παραθετει κάθε βράδυ θρησκευτικά γεύματα »ιφτάρ» σε διάφορες πόλεις με κατοικους μουσουλμάνους : Ωστόσο το πραγματικο »πιάτο» για την Τουρκία είναι ο εισοδισμός με τον μανδύα της θρησκείας σε κοινωνικά στρώματα άλλων χωρών…Το λεγόμενο «Καραβάνι της αφθονίας»,  χρηματοδοτείται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με στόχο έχει να συσφίξει τις σχέσεις των μουσουλμάνων των Βαλκανίων με την Τουρκία…

Το κομβόι αφθονίας θα αποτελείται από 4 φορτηγά, 2 λεωφορεία, 4 μίνι-μπας και  80 άτομα στην ομάδα των εθελοντών.

Γευματα ιφταρ σε 1.000.000 μουσουλμάνους

Το κομβόι αφθονίας με αφορμή τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τα Βαλκάνια. Φέτος η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για 11η φορά με αφορμή τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων

Το κομβόι εντός του Ραμαζανιού θα διανύσει απόσταση των 5 χιλιάδων χιλιόμετρων όπου θα ετοιμάσει γεύμα ιφτάρ σε 1.000.000 μουσουλμάνους στα Βαλκάνια σε 9 διαφορετικές χώρες και σε 19 διαφορετικές πόλεις όπου θα  ετοιμάζονται κάθε βράδυ τα γεύματα ιφτάρ. Πρόκειται ουσιαστικά για το δείπνο  μετά τη δύση του ηλίου, κατά τη διάρκεια της νηστείας του ραμαζανιού.

Να σημειωθεί ότι περυσι – όπως αναμενεται και φετος- στο προγραμμα …φιλίας ήταν και η Ελλάδα . Μάλιστα με το »Κομβόι της Αφθονίας» δόθηκε γευμα ιφταρ παρουσία και  του κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, υπουργού Υγείας της Τουρκίας που καταγεται από τα Αρριανά. 

»Pax Ottomanica»
Η επίθεση «φιλίας» όμως συνεχίζεται και το »Κομβόι»  άλλη μια χρονιά, αναμένεται να βρεθεί και στη Θράκη με στόχο έχει να συσφίξει τις σχέσεις των μουσουλμάνων των Βαλκανίων με την Τουρκία. Πρόπερσι το  «καραβάνι» ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και μετά από «περιοδεία» σε Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Σκόπια, Αλβανία και Βουλγαρία, κατέλήξε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή από τις 20 έως τις 24 Ιουλίου. Πέρυσι, 10η χρονιά που το »Κομβόι» που έχει στόχο τον … εκτουρκισμό απλών μουσουλμάνων, επισκεφθηκε το πομακοχώρι Σμίνθη στο νομό Ξάνθης  και το Καλαμόκαστρο στο νομό Ροδόπης . Πέρυσι τουλάχιστον η  πρωτοβουλία του «Bereket konvoy» ανήκε στο Δήμο Μπαϊράμπασά της Κωνσταντινούπολης, αλλά χρηματοδοτήθηκε, όπως πάντα, από το τουρκικό ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο της λεγόμενης Pax Ottomanica που, όπως έχει εισημανθεί σε σχετικά δημοσιευματα, προωθεί μεθοδικά η Άγκυρα.