«Πέφτουν κεφάλια» στις κρίσεις στην Τουρκία!

Αποστρατείες μελών της ηγεσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και αποπομπές στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων »για ηθικούς λόγους», αναμένονται από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας που συνεδριάζει ήδη υπό την Προεδρία του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Α. Νταβούτογλου. 

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu αναφέρεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Συνόδου του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη. 

Η πρώτη μέρα είχε ξεκινήσει με την επίσκεψη των μελών του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου στο μαυσωλείο του Ατατούρκ -η Σύνοδος ξεκίνησε αργότερα, στις 11.15.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ Ερντογάν παρέθεσε γεύμα στα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο και μετά το γεύμα, ο κ. Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός κ. Νταβούτογλου και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Οζέλ είχαν μια συνάντηση που κράτησε μισή ώρα. 
Κατά τη Σύνοδο αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις προαγωγές, για τις αποστρατεύσεις και για θέματα πειθαρχίας. Θα ληφθούν αποφάσεις για τα μέλη του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων που θα αποπεμφθούν από το Στράτευμα για ηθικούς λόγους. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα υποβληθούν καταρχήν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν στην κοινή γνώμη. 

Σημειώνεται ότι η θητεία του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Οζέλ, του διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων, Ναυάρχου Μποστάνογλου, του Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων, Οζτούρκ και του Διοικητή της Στρατοχωροφυλακής Ατάι θα λήξει με τη Σύνοδο αυτή του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι ο κ. Νταβούτογλου παρέθεσε χθές το βράδυ δείπνο στο πρωθυπουργικό μέγαρο, στα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.