Περισσότερο Ισλάμ βάζει ο Ερντογάν στην τουρκική παιδεία

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Νέα ισλαμο- μανία από τον Ερντογάν, που τώρα μπαίνει με …σχέδιο στην Παιδεία ! Ο Τούρκος Πρόεδρος προανήγγειλε αλλαγές στο σχολικό πρόγραμμα σε ομιλία του στο 19ο Συμβούλιο Εθνικής Παιδείας που έγινε χθες στην Αττάλεια με στόχο, όπως λένε ειδικοί αναλυτές, να εντάξει στην Παιδεία όλο και περισσότερο στο Ισλάμ.

Μιλώντας λοιπόν στο Συμβούλιο Εθνικής Παιδείας ο κ. Ερντογαν εξέφρασε το παράπονο ότι οι Τούρκοι μαθητές γνωρίζουν ξένες φυσιογνωμίες όπως ο Αϊνστάιν, ενώ αγνοούν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα για τους μουσουλμάνους «σοφούς»,ή τις τουρκικές προσωπικότητες .

»Αν τους ρωτήσεις ποιος ήταν ο Αϊνστάιν, κάθε νέος θα μπορέσει να απαντήσει. Αλλά αν τους ρωτήσεις ποιος ήταν ο Ιμπνί Σινα δεν γνωρίζουν τίποτα»,είπε για  τον Αβικέννα, όπως είναι στα ελληνικά γράμματα ο Ιμπνί Σίνα, ένας Πέρσης φιλόσοφος, συγγραφέας, ιατρός και επιστήμονας του  του 11ου αιώνα  που θεωρείται ο συστηματικότερος εκπρόσωπος της ισλαμικής φιλοσοφίας, σημειώνει η Hurriyet Daily News.

Να θυμίσουμε  ότι τον περασμένο μήνα ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τα σχολεία  (σε μια συνάντηση με μουσουλμάνους κληρικούς)  να υιοθετήσουν μια ισλαμοκεντρική Παιδεία ώστε να προβάλλεται περισσότερο στους μαθητές η συμβολή του Ισλάμ στην επιστήμη και τις τέχνες. Τότε ήταν που ο Τούρκος Πρόεδρος ξεπέρασε για μία ακόμη φορά τον εαυτό του, ισχυριζόμενος ότι οι μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν ανακαλύψει την αμερικανική ήπειρο πολύ πριν από το Χριστόφορο Κολόμβο το 1492, μια θεωρία που υποστηρίζεται από μια απειροελάχιστη μειονότητα μεταξύ των μουσουλμάνων θεολόγων, σημειώνει η ιστοσελίδα  Tribune.
Ξέρουν σταρ της ποπ -όχι …»αμανέδες»
 Για μια ακόμη φορά ο κ. Ερντογάν,καταφέρθηκε εναντίον της λαϊκής και της δυτικής κουλτούρας, διαμαρτυρόμενος ότι στην Τουρκία «νέοι που έχουν απομνημονεύσει τα ονόματα ξένων σταρ της ποπ μουσικής, δεν γνωρίζουν το δικό τους πολιτισμό, τον οποίο περιφρονούν».
»Μπορούν να ακούνε Μπετόβεν, αλλά πρέπει να ξέρουν επίσης τον Ιτρί και τον Ντεντέ Εφέντη», τους Οθωμανούς Τούρκους συνθέτες τα έργα των οποίων είναι εμποτισμένα με Μεσανατολίτικες επιρροές, πρόσθεσε.

Ακόμα ο κ. Ερντογάν σχολίασε ότι το σχολικό πρόγραμμα θα πρέπει να κάνει τους νέους να έχουν αυτοπεποίθηση και να μην αισθάνονται κατώτεροι», καθώς και να τους προστατεύσει από την »αρρώστια του ρατσισμού»- πάλι καλά για το τελευταίο!.