To PKK συνεχίζει να αποσύρει τους αντάρτες του απο την Τουρκία

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Το PKK έχει αποσύρει ηδη τις μισές δυνάμεις του από την Τουρκία» υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Ηürriyet και αναφέρει πως αυτές τις ημέρες ξεκινούν την αποχώρηση τους οι αντάρτες οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της βόρειας Τουρκίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα από τις πόλεις Μπινγκιολ, Ντιγιαρμπακίρ και Μπίτλις ομάδες 50 ατόμων ανταρτών αποχώρησαν από την Τουρκία , πέρασαν τα σύνορα και έφτασαν στο βόρειο Ιράκ

Η αντιπρόεδρος του φιλο-κουρδικού κόμματος Γκιουλτέν Κισάνακ υποστήριξε πως το PKK μελλοντικά θα μπορεί να ενταχθεί στην πολιτική ζωή της Τουρκίας!
«Αν καταφέρουμε να προχωρήσουμε κανονικά την προσπάθεια της επίλυσης του προβλήματος(σ.σ. Κουρδικού) αν καταφέρουμε να έχουμε ειρήνευση και εκδημοκρατισμό και ομαλοποιηθεί η κατάσταση τότε και το PKK θα κάνει νόμιμη πολιτική» δήλωσε ο Κισάνακ.
Η αντιπρόεδρος του BDP ανέφερε πως « αν θα μιλάμε για νέα φάση, τότε όλοι με δημοκρατικό τρόπο θα μπορούν να εκφράζουν τις πιο ακραίες θέσεις τους να δείχνουν τα σύμβολα τους και θα μπορούν να εκφράζουν την άποψη τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως οι ομπρέλες κάνουν «αόρατους» τους αντάρτες του PKK

Εφθασαν στο βόρειο Ιράκ οι πρώτοι αντάρτες του ΡΚΚ