Πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό οι διαδηλώσεις

Υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις κρατήσεων ξενοδοχείων, παραδέχτηκε ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TÜRSAB) κ. Μπασαράν  Ουλουσόϊ,που εμφανίστηκε ανήσυχος για αντίκτυπο των γεγονότων  σε όλη τη χώρα στον τουρισμό της Τουρκίας.

Ο κ. Μπασαράν Ουλουσόϊ, προειδοποίησε ότι όσοι συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις εικόνες που δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ένας χαμένος χρόνος στον τουριστικό τομέα, χρειάζεται δουλειά τριών τουλάχιστον ετών για να επιστρέψει η τουριστική κίνηση στα αρχικά της επίπεδα. 

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι διαδηλωτές οφείλουν να λειτουργήσουν με βάση την κοινή λογική, δήλωσε ο κ.Ουλουσόϊ και πρόσθεσε : «Οι διαδηλώσεις στο Taksim θα πρέπει να θεωρηθούν μια δημοκρατική προσπάθεια διεκδίκησης θεμελιωδών δικαιωμάτων, που η Κυβέρνηση θα πρέπει να συμμεριστεί, ενώ η Αστυνομία οφείλει να συμπεριφέρεται πιο ήρεμα στους νέους. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τον τομέα του τουρισμού, ο οποίος παρέχει στον κόσμο ένα παράθυρο στην Τουρκία».

Σε σχέση με τις ακυρώσεις ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (TÜRSAB) είπε ότι ήδη έγιναν κάποιες και πρόσθεσε : το πρόβλημα όμως θα το ξεπεράσουμε μαζί. Μίλησα με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Ομέρ Τσελίκ…. Όλοι μαζί προσπαθούμε από κοινού να περιορίσουμε τις συνέπειες των ζημιών για την εικόνα της Τουρκίας».