Πολύ χρήμα στη Τουρκία από το εξωτερικό «διαφημίζει» ο Ερντογάν

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Στελέχη 17 ξένων μεγάλων εταιριών  με  έσοδα 562 δις δολαρίων βρίσκονται στην Τουρκία για την 8η συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επενδύσεων και η παρουσία τους δίνει την αφορμή στον Τούρκο Πρωθυπουργό για  να κομπορρημονεί με τον γνωστό του τρόπο : Ο κ. Ερντογάν λοιπόν αφού σημείωσε ότι οι ξένοι επενδυτές θεωρούν την Τουρκία »ασφαλές λιμάνι» , πρόσθεσε: «Έχουν ξεπεράσει τις 35.000 ο αριθμός των εταιρειών στην Τουρκία με ξένη επένδυση (σ.σ.κεφάλαια). Η Τουρκία έχει καταστεί πλέον περιφερειακό διοικητικό κέντρο των παγκόσμιας κλίμακας εταιριών».
 
Στις λεπτομέρειες της είδησης στην εφημερίδα Yeni Şafak  με τίτλο «562 δισεκατομμύρια ήρθαν για την Τουρκία» διαβάζουμε ότι κάποια από τα θέματα που απασχόλησαν την ατζέντα της συνάντησης του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Recep Tayyip Erdoğan  με τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη των 17 ξένων κολοσσών ήταν οι πυρηνικοί σταθμοί που θα κατασκευαστούν στην Τουρκία, η υπερταχεία αμαξοστοιχία, η ενέργεια καθώς και τα έργα υποδομής στις μεταφορές που μπορούν να κατασκευαστούν σε συνεργασία με ξένες εταιρίες.

Παράλληλα η εφημερίδα Vatan σημειώνει ότι η Κωνσταντινούπολη  είναι η 6η πόλη με τους περισσότερους επισκέπτες. Γράφει ότι φέτος επισκέφθηκαν περισσότεροι τουρίστες την Πόλη  κατά 10% σε σύγκριση με το  2012.