Πως ο Ερντογάν κάνει…πέρα τον Νταβούτογλου! Ποιος κυβερνά την Τουρκία;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Με »ομάδες εργασίας» κατα θέμα στις οποίες θα προεδρεύει ή τουλάχιστον θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν θα κυβερνάται η Τουρκία – και προφανώς ο Πρωθυπουργός κ Νταβουτογλου θα είναι για τα …δευτερεύοντα!

Αυτό προκύπτει από όσα μέσες άκρες λένε δημοσιεύματα στον Τουρκικό τύπο αλλά και αποκαλύπτουν καλύτερα δηλώσεις  του βουλευτή, Σμύρνης του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ κ. Binali Yildirim.

Συγκεκριμένα  ο βουλευτής κ. Binali Yildirim δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Erdogan θα προεδρεύσει στις 5 Ιανουαρίου (για πρώτη φορά στη θητεία του) του Υπουργικού Συμβουλίου για να προσθέσει αμέσως μετα ότι οι Σύνοδοι του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του Τούρκου Προέδρου θα λαμβάνουν χώρα ανά 2 μήνες. Ο κ. Yildirim έσπευσε να σχολιάσει, επίσης – προφανώς εκφράζοντας άνωθεν προθέσεις και οδηγίες – ότι είναι άδικο να περιγράφονται οι νεοσυσταθείσες »ομάδες εργασίας» της Προεδρίας ως »οιονεί Υπουργικά Συμβούλια», επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν είναι δυνατό να αποφύγει να ασκεί εκτελεστική εξουσία, μετά το 52% των ψήφων που συγκέντρωσε στις πρόσφατες εκλογές.

Με το 52% »τα παίρνει όλα»

»Ένα Πρόεδρος που εξελέγη από το  52% των ψηφοφόρων δεν μπορεί να λέει »δεν επεμβαίνω σε τίποτα’». Τώρα το Προεδρικό Γραφείο αναδιαμορφώνεται σύμφωνα με τους στόχους και το όραμα της Τουρκίας. Είναι λογικό να γίνονται συμβούλια για τη συζήτηση σημαντικών υποθέσεων της χώρας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κ. Binali Yildirim .

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι καλούν σε συμμαχία κατά του κομματος Ερντογάν


Νέα τουρκική στρατηγική στη Μέση Ανατολή;

Hurriyet: Η Τουρκία απέχει έτη φωτός απο την ένταξη στην ΕΕ