Προκαλεί την Γερμανία ο Τούρκος ΥΠΑΜ: Το Βερολίνο πίσω απο το πραξικόπημα

«Τυφλός ή κουφός» πρέπει να είναι ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Ο Φικρί Ισίκ σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών BND, ο οποίος δήλωσε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει την υπηρεσία του ότι ο Γκιουλέν ήταν υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος.
«Η Τουρκία προσπάθησε να μας πείσει γι’ αυτό σε κάθε επίπεδο, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει», φέρεται ότι δήλωσε ο Μπρούνο Καλ.

«Εάν ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας δεν μπορεί να δει ποιος ήταν πίσω από το πραξικόπημα, τότε πρέπει είναι είτε τυφλός ή κουφός. Επίσης μπορεί να θέλουν να κρύψουν τους πραγματικούς ενόχους. Αυτή η συμπεριφορά είναι ανεξήγητη».

Ο Ισίκ, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα πάρα πέρα σημειώνοντας πως «αυτή η δήλωση προκαλεί πολλά ερωτήματα για τη Γερμανία, μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν βρίσκονται αυτοί πίσω από το πραξικόπημα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Hurriyet.