«Είναι άρρωστος ο Πούτιν»; Ρωτάνε οι Τούρκοι

Tην ώρα που η Μόσχα τραβάει το αυτί της Άγκυρας για την επιστροφή του υλικού για ραντάρ  που κατάσχεσε στο συριακό αεροπλάνο ενόψει της επίσκεψης Πούτιν στην Τουρκία στις 3 Δεκεμβρίου ,η τουρκική τηλεόραση και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προβάλλουν θέμα  με το ερώτημα αν είναι άρρωστος ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα η τηλεόραση ΤRT,  αναφέρει ότι όταν ακυρώθηκαν οι επισκέψεις του Πούτιν στο Τουρκμενιστάν και την Βουλγαρία που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στις 2 και 9 Νοεμβρίου, αναζωπυρώθηκαν οι φήμες που θέλουν άρρωστο τον Ρώσο Πρόεδρο.
Το Κρεμλίνο ωστόσο, ανέφερε, διαψεύδει τις φήμες.Όμως,συνέχισε,  έχουν διαρρεύσει κάποιοι ισχυρισμοί και από το Κρεμλίνο που κάνουν λόγο για πρόβλημα στην  σπονδυλική στήλη του Πούτιν.

Αναφέρει ακόμα ότι αναβλήθηκε και η συνάντηση των Προέδρων της Κοινοπολιτείας των Ανεξαρτήτων Κρατών που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου στο Τουρκμενιστάν.

Ο Πούτιν, προσθέτει, ανέβαλε επίσης τις επισκέψεις που ήταν να πραγματοποιήσει στην Τουρκία (σ.σ. ορίστηκε για τις 3/12), Αρμενία, Ινδία, Πακιστάν, Τουρκμενιστάν και τελευταία στην Βουλγαρία..

Να θυμίσουμε ότι η Μόσχα ζητά να επιστραφεί το φορτίο  με εξαρτήματα ραντάρ , το οποίο κατασχέθηκε στην Τουρκία από το συριακό αεροσκάφος κα επιδιώκει το θέμα αυτό να έχει διευθετηθεί μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου που θα επισκεφθεί την Άγκυρα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν-μετα την πρώτη αναβολή.. 

Πρόκειται για 12 κιβώτια με εξοπλισμό για τους σταθμούς ραντάρ. που βρέθηκαν στο αεροπλάνο το οποίο είχε αναχωρήσει στις 10 Οκτωβρίου από τη Μόσχα με προορισμό τη Δαμασκό.
Στον εναέριο χώρο πάνω από την Άγκυρα δυο F-16 ανάγκασαν το αεροσκάφος να πραγματοποιήσει προσγείωση για έλεγχο.Πηγές, προσκείμενες στο ρωσικό σύστημα στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, χαρακτήρισαν το συμβάν »επιδρομή» αφού δεν υπήρχε απαγόρευση για τέτοια υλικά.

Πάντως η  Μόσχα είναι συγκρατημένη ως προς το αν ο χρόνος θα φθάσει για να λυθεί το θέμα μέχρι το ταξίδι του κ Πούτιν και αναλυτές υποστηρίζουν ότι όλα θα συναρτηθούν από την γενικότερη στάση της Άγκυρας στο θέμα