«Ρισκάρει» με τη «δειλία» του ο Ερντογάν στο κουρδικό

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Τα δειλά βήματα που κάνει η κυβέρνηση Ερντογάν στην διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού και της ειρήνευσης , οδηγεί και άλλους νέους Κούρδους στο βουνό δίπλα στο ΡΚΚ! Και αυτό παρά την αποχώρηση εκτός Τουρκίας μερίδας ενόπλων ανταρτών του ΡΚΚ ως το πρώτο βήμα της συμφωνίας των δυο πλευρών.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα όσα δηλωσε ο Συμπρόεδρος του κουρδικού κόμματος BDP, κ. Ντεμίρτας στην  Turkiye όπου είπε επίσης πως τις προσεχείς μέρες μία αντιπροσωπεία, ακόμα, από το κόμμα τους θα μεταβεί στο Ιμραλί για να συναντηθεί με τον Οτζαλάν. 

Ο κ. Ντεμίρτας τόνισε ότι έληξε η πρώτη φάση της διαδικασίας για τη λύση και ερωτηθείς για την περίπτωση ότι σημειώνονται και νέες συμμετοχές στην οργάνωση από νέους που ανεβαίνουν στα βουνά με το ΡΚΚ, είπε: «Εάν ακόμα ορισμένοι νέοι στρέφονται προς τα βουνά αυτό έχει την έννοια πως δεν έχει επικρατήσει, με την πλήρη έννοια, πειθώ για την εν λόγω διαδικασία και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραδειγματιστεί από αυτό».
 
Σημειώνεται πως, πριν μερικές μέρες,  ο βουλευτής του ΑΚΡ, κ. Γκαλίπ Ενσαρίογλου, είχε ισχυριστεί ότι από την έναρξη της διαδικασίας για τη λύση μέχρι σήμερα, 2.200 άτομα ανέβηκαν στα βουνά.