Ρωσία: Αυτοί ευθύνονται για τον θάνατο του Τούρκου στρατιώτη στην Ιντλίμπ

Ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης, Ναύαρχος Oleg Zhuravlev, αποκάλυψε την Τετάρτη το απόγευμα ότι η τρομοκρατική ομάδα πίσω από την επίθεση στο όχημα του τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ ήταν μια ξένη τζιχαντιστική φατρία που λειτουργεί εντός της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον Zhuravlev, ο ρωσικός στρατός έμαθε ότι η τρομοκρατική ομάδα πίσω από την επίθεση ήταν το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν (TIP).

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης των Πολεμικών Μερών, οι μαχητές του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν αναμίχθηκαν στην επίθεση στην Ιντλίμπ, η οποία ενεργοποίησε τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς την ώρα που περνούσε η τουρκική στρατιωτική συνοδεία με κατεύθυνση την αποθήκη πυρομαχικών της τρομοκρατικής ομάδας», είπε ο Zhuravlev.

Ο Zhuravlev είπε ότι η βόμβα που ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου που ενώνει το Χαλέπι με την Λατάκεια, πυροδοτήθηκε στις 10:40 π.μ.. Η τουρκική αυτοκινητοπομπή εκτελούσε την καθημερινή της περιπολία στην Ιντλίμπ όταν συνέβη η έκρηξη.

«Ένας Τούρκος στρατιώτης που υπέστη πολλαπλές πληγές από θραύσματα ως αποτέλεσμα της έκρηξης στην Ιντλίμπ και μεταφέρθηκε στην Τουρκία, πέθανε», συνέχισε ο Zhuravlev .

Δεν αποκάλυψε πώς ο ρωσικός στρατός έλαβε αυτές τις πληροφορίες.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αργότερα επιβεβαίωσε το θάνατο του στρατιώτη, ενώ πρόσθεσε ότι ένας άλλος νοσηλεύτηκε με επιπόλαιες πληγές.