Άρχισαν οι «πιθανές αποκλίσεις» για τη τουρκική οικονομία

Τρείς Υπουργοί της Τουρκικής Κυβέρνησης,  αρμόδιοι για την πορεία της τουρκικής οικονομίας, προειδοποιούν για πιθανές αποκλίσεις  από τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση, αναφέρει η εφημερίδα Aksam.
 Συγκεκριμένα οι Υπουργοί κκ Αλί Μπαμπατζάν, Μεχμέτ Σιμσέκ και Ζαφέρ Τσαγλαγιάν εμφανίζονται ανήσυχοι από την διόγκωση των δημοσίων δαπανών λόγω της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος;, την αναδιάρθρωση Υπουργείων και τα κίνητρα επενδύσεων . Έπειτα από τις προειδοποιήσεις αυτές ανώτατοι αξιωματούχοι των συναρμόδιων Υπουργείων θα εκθέσουν την κατάσταση στον Πρωθυπουργό κ Τ. Ερντογάν τονίζοντας την πιθανή απόκλιση των στόχων του Προϋπολογισμού και θα εισηγηθούν αύξηση των τιμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και φυσικού αερίου καθώς και νέους φόρους στα τσιγάρα και στο αλκοόλ .
 Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι την τελική απόφαση για την αύξηση των τιμών θα λάβει ο κ.  Ερντογάν, ωστόσο επισημαίνει ότι ο τούρκος Πρωθυπουργός  εμφανίζεται απρόθυμος να τις αποφασίσει και μάλλον θα τις αναβάλλει λόγω της διενέργειας πρόωρων δημοτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2013.