S-400 στην Τουρκία: Τον Οκτώβρη η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων είπε ο Ακάρ

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συμμετέχει σε συνεδρίαση του Γραφείου Συντακτών του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu και προχωράει σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για όλες τις νέες εξελίξεις και τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την χώρα του σε θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι οι τουρκικές και οι ρωσικές δυνάμεις πρόκειται να ξεκινήσουν περιπολίες στην περιοχή Idlib της Συρίας για να διατηρήσουν την ασφάλεια στη ζώνη αποκλιμάκωσης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία δεν συνομιλεί με το καθεστώς της Συρίας, αλλά αντιθέτως διατηρεί δίαυλους επικοινωνίας με την Ρωσία και το Ιράν όταν αυτό είναι αναγκαίο».

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι η Τουρκία αναμένει από το συριακό καθεστώς να σεβαστεί την εκεχειρία στο Idlib, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να εμποδίσει το συριακό καθεστώς να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό δεν έχασε ευκαιρία ο Ακάρ για να επαναλάβει τα γνωστά περί αδελφών Κούρδων και πως η Τουρκία είναι ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές ομάδες και δεν έχει κανένα πρόβλημα με καμία εθνική ομάδα.

Ως προς το εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι η αγορά του συγκεκριμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά ένα θέμα αναγκαιότητας για την Τουρκία, με την εγκατάστασή του να ξεκινά από τον Οκτώβρη ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία έρευνας και μελέτης για την τοποθεσία εγκατάστασής τους.


Πηγή: Anadolu