OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

S-400 στην Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να τους παραλάβουμε λέει ο Τσαβούσογλου

17/05/2019 - 12:04
S-400
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο «μήνυμα» έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με την υπόθεση αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 και την πορεία των εξελίξεων που επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό και την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Μετά το χθεσινό «άδειασμα» του Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την υπόθεση των S-400 στην Τουρκία, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών σήμερα, προχώρησε εκ νέου σε δηλώσεις, κάνοντας γνωστό πως η «Τουρκία είναι έτοιμη να παραλάβει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως «η Άγκυρα είναι έτοιμη να δεχτεί την παράδοση των πυραυλικών συστημάτων S-400, μόλις η Ρωσία είναι έτοιμη να τα παραδώσει«.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την παράδοσή τους τον ερχόμενο Ιούλιο, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι «μόλις η Ρωσία είναι έτοιμη να μας παραδώσει τους S-400, θα είμαστε κι εμείς  έτοιμοι να τους παραλάβουμε».

Το «άδειασμα» Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Χθες, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως «οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 αποτελούν απειλή για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35».

Στην συνέχεια «άδειασε» τους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό το σύστημα θα είναι πλήρως υπό τον έλεγχό μας και δεν θα ενσωματωθεί στα συστήματα του NATO».

Ωστόσο, στην Ουάσινγκτον δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με την πορεία των πραγμάτων μέχρι στιγμής, καθώς οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να αφήσουν την Τουρκία να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία.

Από την άλλη, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η εν λόγω συμφωνία αγοράς των S-400 της Τουρκίας από την Ρωσία, θα πλήξει σοβαρά τις μεταξύ τους σχέσεις και θα οδηγήσει σε μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Άγκυρας.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο ενημέρωσε ότι προκειμένου να παραμείνει η Τουρκία στο πρόγραμμα stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, θα πρέπει η Άγκυρα να εγκαταλείψει την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας.

Πηγή: TASS

Tags: F-35F-35 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑS-400S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑΗΠΑΚΥΠΡΟΣΠΕΝΤΑΓΩΝΟΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
FDI
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

FDI: Σύντομα η καθέλκυση της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας – Σε πλήρη εξέλιξη και το ελληνικό πρόγραμμα

11/05/2026 - 17:12
Iron Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Iron Dome: «Σχεδόν 99% αποτελεσματικός εναντίον των πυραύλων της Χαμάς και της Χεζμπολάχ»

11/05/2026 - 15:17

Διαβάστε Επίσης

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

ATR-72: Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος στο βορειοανατολικό Αιγαίο

O Τραμπ σκέφτεται να αρχίσει ξανά το «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ, αλλά με «διευρυμένο πεδίο εφαρμογής»

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Αντιδρά το Ισραήλ

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Ο Akylas θα βγει πρώτος στη Eurovision, του κάνω πρόταση να τραγουδάμε του χρόνου μαζί

Χριστίνα Βίδου: Η ανάρτηση και η αγκαλιά με τη Σία Κοσιώνη λίγο πριν αναλάβει το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Βίκυ Λέανδρος για Eurovision: Όταν δέχτηκα να συμμετέχω φέτος δε σκέφτηκα ότι θα γράψουν όλες οι εφημερίδες

Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert