S-400: Θα υπάρξουν κυρώσεις, επιμένει ο υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία

«Η Άγκυρα πρέπει να επιλέξει».

S-400: Θα υπάρξουν κυρώσεις, επιμένει ο υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ στέλνουν το μήνυμα στην Τουρκία πως εννοούν όσα λένε για την προμήθεια των S-400: Ρωσικοί πύραυλοι και αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι επιλογές που συγκρούονται και δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των Αμερικανικών προειδοποιήσεων ήταν ο υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ. Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας κατά τη διαδικασία επικύρωσης του διορισμού του, ο αμερικανός διπλωμάτης δεν ήταν διόλου… διπλωματικός: Αν η Άγκυρα επιμείνει μέχρι τέλους στην αγορά των S-400 όχι μόνο θα σταματήσει το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35, αλλά η Τουρκία κινδυνεύει να ενταχθεί στους «εχθρούς της Αμερικής», στο πλαίσιο του Νόμου Περί Αντιμετώπισης των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

Ο υποψήφιος πρέσβης επανέλαβε την φράση που είχε διατυπώσει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

«Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει: θέλει να παραμείνει ένας κρίσιμος εταίρος στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία ή θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης κάνοντας απερίσκεπτες επιλογές που υπονομεύουν τη συμμαχία μας».

Πηγή: Με πληροφορίες από sigmalive.com 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ