S-400: «Εθνική απόφαση» η αγορά των ρωσικών συστημάτων από την Τουρκία λέει ο ΓΓ του NATO

 Ως εθνική απόφαση χαρακτήρισε την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, μια επιλογή της Τουρκίας που την έχει φέρει σε αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και έχει ως αποτέλεσμα την προς ώρας αναστολή της παράδοσης των stealth μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Εθνική επιλογή της Τουρκίας η αγορά των S-400 δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η διαλειτουργικότητα των διαφόρων οπλικών συστημάτων.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συμπλήρωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι ο ρόλος της Τουρκίας μέσα στη συμμαχία είναι εξαιρετικά σημαντικός, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της συνεισφοράς της στην μάχη κατά του Χαλιφάτου, αλλά και εξαιτίας του ρόλου της στην διαχείριση της προσφυγίκης κρίσεις.

Επίσης, ο κ. Στόλτενμπεργκ κάλεσε τις ΗΠΑ και την Τουρκία να συζητήσουν και να επιλύσουν το ζήτημα των S-400 και των F-35 μέσω διαλόγου, πάντα έχοντας κατά νου την σημασία της Άγκυρας για την Συμμαχία.

Πηγή Anadolu