S-400: Ο Ερντογάν τους παίρνει νωρίτερα αλλά γλυκοκοιτάζει και τους Patriot

Νωρίτερα κατά 4 μήνες θα παραδοθούν οι S-400 στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός και για την αγορά του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Patriot.

Επιστρέφοντας από το Σότσι της Ρωσίας στους δημοσιογράφους δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο ότι οι πρώτοι S-400 θα παραδοθούν τον Ιούλιο του 2019 κι όχι τον Νοέμβριο όπως είχε προγραμματιστεί.

«Με τη Ρωσία έχουμε κλείσει τη συμφωνία για τους S-400, επομένως δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω. Αυτή η δουλειά έχει τελειώσει. Αλλά είμαστε ανοιχτοί στο να πάρουμε και Patriot.» ανέφερ ο Τούρκος Πρόεδρος.

Όπως επισήμανε: » Αλλά μία τέτοια αγορά θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον της χώρας μας. Γι’ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της συμπαραγωγής, της πίστωσης και της έγκαιρης παράδοσης.»

Και υποστήριξε: Αλλά οι ΗΠΑ δεν λένε τίποτα για το αν προσεγγίζουν θετικά το θέμα της έγκαιρης παράδοσης, της συμπαραγωγής και της πίστωσης. Εμείς πάντως προχωράμε κανονικά για παράδοση των S-400 τον Ιούλιο, όπως έχουμε υποσχεθεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.»